Tre måder at beskytte sig mod influenza-sæsonen på nyhed

Denne artikel indeholder annoncørbetalt indhold

Influenza-sæsonen er en hård sæson, og den påvirker rigtig mange mennesker. Nogle er mere modtagelige end andre, når det kommer til at fange den smitsomme sygdom, som sådan ikke er farlig, men er utrolig irriterende at fange. Influenza kan være en uge væk fra arbejdspladsen, og det er ikke altid at man har muligheden for at tage en uge fri, og det gør at man ikke lige bliver hjemme og derved smitter andre. Det er en ond spiral, og det gælder for det første om at man tager ansvar og bliver hjemme, hvis man har fået influenza - samtidig med at man opfordrer andre til at blive hjemme, hvis de er syge.

Mundbindet er god til at beskytte

Mundbindet kan være en god måde, at man kan beskytte andre mennesker under influenza-sæsonen. Ofte har man ikke symptomer, når man først får sygdommen, hvilket gør at man render rundt og smitter en masse mennesker. Derfor kan man med fordel benytte sig af at genanvendeligt mundbind, så man hele tiden kan bruge det. Mundbindet sikrer at mange bakterier fra mund og næse ikke kommer i kontakt med andre mennesker, hvilket gør at risikoen for smitte falder drastisk.

Personlig hygiejne

En anden ting, som sammen med mundbindet kan gøre en kæmpe forskel i at reducere smittefaren er ved at oppe sit personlige hygiejne-game. Det er vigtigt - hvilket det har været hele tiden, ikke kun i influenza-sæson - at man jævnlige vasker hænder. Vask af hænder er med til at reducere antallet af bakterier man spreder via berøring, hvilket sker overraskende hurtigt. Er man smittet med en sygdom, og man rører med sine hænder, nyser på dem eller ånder i dem, kan man hurtigt komme til at smitte mange via berøring af overflader eller håndtryk/kram.

Derfor er det vigtigt at man vasker hænder eller spritter af ofte. Det kan være med til at nedsætte smitten drastisk.

Kost og madvaner gør en kæmpe forskel

Hvis man er meget modtagelig for sygdomme kan det være at ens immunforsvar ikke kører optimalt eller ikke er godt nok. Det skyldes ofte at man spiser forkert og ikke får alle sine vitaminer. Vitaminer og mineraler er vigtige for at immunforsvaret kører som det skal, og det er immunforsvaret, som beskytter os mod sygdomme. Derfor kan man med fordel ændre sin kostvaner til at indeholde flere vitaminer og mineraler, samt drikke en masse vand for at komme ud med affaldsstoffer.