Anja klarede en triatlon uden knæproblemer tema

Da triatleten Anja Pihl Svendens løb og cyklede gennem de Københavnske gader i Copenhagen Challenge, knasede knæet ikke som det plejer. I måneden op til den danske jernmand, havde hun deltaget i et forsøg med forebyggende elektriske impulsbehandlinger og trods skepsis oplevede Anja klare forbedringer.

For en sportsmand eller kvinde, er det værste der kan ske, at man bliver skadet eller overbelastet og må holde pause. Sådan er det også for triatleten, fitnessinstruktøren og massøren 33 årige Anja Pihl Svendsen. De sidste mange måneder har hun trænet hårdt til triatlon. Og det kan selvfølgelig mærkes.

- For tre år siden blev jeg opereret i knæet og i løbet af de sidste to år har jeg deltaget i to triatlon konkurrencer og tre maraton løb, så jeg er naturligvis meget opmærksom på hvordan min træning påvirker specielt mit knæ, når jeg belaster det så hårdt , som jeg har gjort.

Læs også:
Overbelastning og skader skal behandles med det samme

Skepsis blev gjort til skamme

Sådan virker Re5

Re5 virker ved at elektriske impulser hjælper med at øge blodgennemstrømningen og lymfedrænet i det behandlede led
Under normale forhold ville Anja typisk behandle de smerter og betændelseslignende tilstande , der opstår i knæet ved den hårde træning, med smertestillende cremer, is og massage, og så i øvrigt træne videre, men i testforløbet har hun behandlet knæet med Re5, og hun var skeptisk i starten.

- Jeg har som træner og massør en naturlig interesse i at finde og prøve alternativer til de mere traditionelle behandlingsmuligheder. Alligevel var jeg i starten meget utålmodig, og syntes ikke jeg kunne mærke en forbedring eller forandring i mit knæ. Da testforsøget startede, var jeg allerede oppe i høj intensitet og min krop var træt, og med et gammelt opereret knæ, burde jeg måske nok have været indstillet på, at der skulle flere end bare et par behandlinger til, fortæller Anja Pihl Svenden og fortsætter

- Jeg havde allerede afskrevet Re5 som en behandlingsmulighed for mig, da jeg efter 5 behandling begyndte at mærke en klar forbedring i mit knæ. Under selve Triatlonet oplevede jeg også, at jeg ikke var så generet af mit knæ, det knasede ikke som det plejer og jeg kom ind på en tid, som var hurtigere end jeg havde forventet.

Re5 hjælper mod overbelastninger

Anja er ikke i tvivl om at også almindelige motionister vil kunne have glæde af Re5 behandlinger, når de bliver skadet eller får overbelastninger.

- Mange af de skader jeg ser som fitnessinstruktør og massør kunne med fordel blive behandlet med Re5. Jeg ser mange, som får overbelastninger, fordi de træner forkert, eller udsætter kroppen for noget, den ikke er parat til. De mennesker bliver tvunget til at holde pause fra træningen, lige når de er godt i gang og det er ærgerligt, fordi de med nogle enkelte Re5 behandlinger kunne have været klar igen.

En behandling man ikke mærker.

Anja Pihl Svenden har kun godt at sige om behandlingen, selvom hun godt kunne tænke sig, at man kunne mærke noget, når apperatet kører.

- Som massør er jeg nok lidt farvet af mit eget fag, men det er en mærkelig fornemmelse at blive behandlet uden at man kan mærke noget. Til gengæld er det utroligt brugervenligt, det gør ikke ondt og man kan lave andre ting imens man modtager behandlingen. F. eks at læse eller skrive.

Om Re5 forsøget

16 personer deltog i forsøget

67 % oplevede færre symptomer

Deltagerne trænede under hele forløbet på trods af skader

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
artikel

Debat om vitaminer og mineraler

Hvad betyder det for vores sundhed, at vores mad bliver beriget med vitamin...

Redaktionen 08/02/2009
kategori

Lunger og lungesygdom

De 2 mest almindelige og meget alvorlige lungesygdomme i Danmark er lungekr...

Redaktionen 16/12/2005
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009