Musikakupunktur kategori

Musikakupunktur er en form for lydterapi som styrker kroppens livsenergi og forbedrer kroppens helbred.

Musikakupunkturen blev udviklet af Michael B. Johnson, som en behandlingsform der anvender de samme grundlæggende principper som akupunkturen, men ved hjælp af musik og frekvenser.

Metoden er en form for totalterapi, som arbejder på at fjerne stress, anspændthed og blokeringer fra vitale organer, systemer, meridianer og chakra. I stedet for nåle anvender man i musikakupunktur frekvenser, da hvert organ har sin frekvens der kan løsne op for blokeringer eller ubalancer.

Teorien går ud på, at kroppen kan opfatte lyd både fysisk, mentalt og spirituelt. Terapien menes at kunne fjerne blokeringer og stress fra kroppens indre organer, kirtler og meridianer, og derved skabe bedre harmoni i krop og sjæl.

Stress og blokeringer i et organ opløses og elimineres, når det rammes af en lydbølge af samme frekvens. Lydbølger spredes let gennem væv med effekten som dyb massage på atom- og molekylniveau. Ved at eksponere en spændt energikanal for musikakupunktur, kan man genoprette energi flowet og dermed bringe organerne i orden.

Enhver form for belastning eller traume, fysisk såvel som psykologisk, efterlader et aftryk i kroppen. Nogle traumer er tydelige og nemme at spore tilbage til deres oprindelse, hvor andre kan være mindre sporbare. Disse kan dukke op som smerte eller sygdom senere i livet.

Vedvarende stress og negative følelser skaber spændinger i muskler og organer, der kommunikerer med nervesystemet. Når man er urolig eller generede af negative følelser eller stress, modtager musklerne og tilsvarende organer negative impulser fra centralnervesystemet.

Hvad kan behandles med musikakupunktur?

Musikakupunkturen menes at kunne behandle følgende:

  • Helbredsproblemer
  • Stress
  • Udbrændthed/træthed

Hvordan foregår en behandling med musikakupunktur?

Ved den første behandling gennemgår klienten typisk en kinesiologisk test for at fastslå, hvilken del af kroppen der skal prioriteres under behandlingen.

Klienten vil herefter modtage et par hovedtelefoner for bedre at kunne absorbere lydene både mentalt og fysisk, der passer til de organer der har brug for terapi. Klienten kan enten sidde eller ligge i en justerbar lænestol, for bedre at kunne slappe af i et stressfrit miljø.

Varigheden af en musikakupunktur behandling kan variere fra ca. 30 min. til opmod 2 timer, for at skabe balance og harmoni i et organs energikanaler. Blokader bliver opløst, og livsenergi kan strømme frit. Kroppen kan derefter fungere som den skal, og dens evne til at selvhelbredelse er blevet styrket.

For at bevare dette kan det være nødvendigt med gentagen behandling evt. som selvbehandling.

Til musikakupunkturen hører der fem CD'er, et til hvert element. Musikken udvælges udfra hvilket element de påvirkede organer tilhører. Et eksempel kan ses nedenfor:

  • CD 1: hører til element jord: Immunforsvar og mave. Depressiv
  • CD 2: hører til element metal: Lunger og tyktarm. Sorg
  • CD 3: hører til element vand: Nyre og urinblære. Frygt
  • CD 4: hører til element træ: Lever og galdeblære. Vrede
  • CD 5: hører til element ild: Hjerte og tyndtarm. Angst

Der findes mange variationer af disse CD'er, musikken derfor variere fra behandler til behandler.