3 minutters træning om ugen er nok til at komme i form og tabe fedt nyhed

3 minutters høj intensiv træning er lige så effektiv som timers løb eller træning i fitnesscentret, og du vil samtidig tabe uønsket fedt. Det siger den engelske professor Jamie Timmons, som nu vil undersøge hvad denne form for træning gør ved fedtvæv og appetitten.

Ny måde at tænke motion på

Forskere har over de sidste par år haft fokus på og forsket i, om, hvordan og hvorfor, at høj intens træning High Intensity Training (HIT) i få minutter om ugen er lige så effektivt som timers træning med middel intensitet.

Forskerne har kunne påvise, at man effektivt opbygger muskelmasse ved at træne på en motionscykel med meget høj intensitet i 3x20 sekunder tre gange om ugen.

- Vi har brug for en ny måde at tænke på motion. Du kan med fordel træne 3x20 sekunder på en motionscykel i dit jakkesæt på arbejdspladsen. Så udfordringen ligger i, at få sin arbejdsgiver til at sætte en motionscykel op. Der er ikke behov for brusere, for man når ikke at svede, og et træningsrum er også unødvendigt. Det eneste der er brug for er lidt træningsvejledning siger Professor Timmons, Leder af Systems Biology på the School of Sport, Exercise and Health Sciences.

- Med denne træningsform er det muligt, at tabe fedt og opbygge muskler uden at ændre i sin vægt. Vores forskning vil nu bevise det, blandt en stor gruppe forsøgspersoner. Vi vil også undersøge hvad HIT ( høj intensitets træning) gør ved fedtvævet og forsøgspersonernes appetit.

Sådan foreslår forskerne du træner

Der findes flere forskellige former for høj intensitets træning, og træningsformen er meget udbredt blandt bodybuildere.

Den måde forskerne foreslår man træner på er enkel og mulig for de fleste at udføre, uden at skulle klæde om, bade og bruge timer på det

  • Varm op ved at cykle 2 minutter på motionscyklen i et let tempo
  • Cykel så hurtigt du overhovedet kan i 20 sekunder ( det skal være, så du ikke har mere at give af overhovedet)
  • Cykel 1-2 minutter i langsomt tempo, indtil du har fået vejret
  • Cykel så hurtigt du kan i 20 sekunder
  • Cykel langsomt i 1-2 minutter, indtil du har fået vejret
  • Cykel så hurtigt du kan i 20 sekunder

Lav denne træningsrutine tre gange om ugen og du vil kunne måle det på muskelmasse, dit blodsukker og kondital.

I alt 3 minutters hård træning og 12 minutters let træning om ugen kan i følge forskerne gøre hele forskellen.

Læs også om forskningen og tankerne bag på Medical News today.