4 grunde til at det er sundt at eje en hund nyhed

Man siger, at hunde er menneskets bedste ven, hvilket rent faktisk kan vise sig at være sandt. Der er nemlig en række tegn på, at samvær med hunde ikke kun forbedrer menneskets mentale helbred, men også det fysiske.

Her får du 4 grunde til, at det er sundt at eje en hund:

1. Hundeejere dyrker ofte mere motion

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man får mindst 150 minutters fysisk aktivitet ved moderat intensitet om ugen. I 2017 opfyldte 29 pct. af danskerne ikke denne anbefaling. En nem og god løsning til dette problem kan være at gå en tur med hunden regelmæssigt. På denne måde kommer man ud og bevæge sig. En hund kan på den måde være en motiverende faktor til at være mere aktiv i hverdagen.

Læs også: Beskyt dit hjerte: Få en hund

2. Mindre risiko for at dø af hjertesygdomme

Ifølge forskere fra Uppsala Universitet har hundeejere en lavere risiko for at dø af hjertesygdomme. Over en 12-årig periode har forskerne samlet og analyseret data fra 3,4 millioner svenskere. Undersøgelserne viste, at dem som boede alene med en hund havde 36 pct. mindre risiko for at dø af hjertesygdomme, mens folk som boede med andre og havde hund havde 15% mindre risiko.

Forskerne kan ikke fastslå den nøjagtige grund til disse resultater, men de kan med stor sandsynlighed skyldes, at hundeejere dyrker mere motion.

3. Mindre risiko for at udvikle allergi

I et andet studie fra Uppsala Universitet har forskere fundet en positiv sammenhæng mellem at have hund i huset og børns risiko for at udvikle astma og andre allergier. Dette skyldes, at det kan øge risikoen for astma og allergi at vokse op i et for rent hjem. Børns immunforsvar kan ikke udvikle sig ordentligt, hvis det ikke udsættes for bakterier. Derfor kan det være en god ide at anskaffe sig en hund, som bærer en række bakterier, uden at den på nogen måde er sundhedsfarlig.

Læs også: Derfor er hunde gode for det mentale helbred

4. Gode for det mentale helbred

I et studie fra Journal of Personality and Social Psychology er det konkluderet, at kæledyrsejere har et bedre psykisk helbred end folk uden kæledyr. Studiet viser at kæledyrsejere er gladere, sundere og mere veltilpassede end ikke-kæledyrsejere.
Dette skyldes, ifølge forskerne, at kæledyrene giver social støtte til deres ejere. Desuden kan hunde være en katalysator til at møde flere mennesker og skabe nye relationer.

Følgende del af artiklen indeholder annoncørbetalt indhold

Forkæl din hund med et tørredækken fra Siccaro

Der er størst mulighed for at hunde gør mennesker glade, hvis hundende også selv er glade og raske. Derfor er det vigtigt at give sin hund de bedst mulige betingelser og behandle dem godt.

Der er mange ting som man kan gøre for at forkæle sin hund - en af dem er at investere i et tørredækken fra Siccaro. Disse tørredækkener er de mest vandvandabsorberende på markedet og kan tørre din hund på væsentligt kortere tid end nogle andre materialer, samtidig med at de er lugtfrie.

Hvis hunde er våde i for lang tid, kan det have en væsentlig negativ effekt på deres helbred. Kulde og fugt kan forårsage gigt, eksem og generelt en højere grad af slidte led hos hundene.