5 tegn på, at du spiser for meget sukker nyhed

De fleste ved at sukker er usundt, men alligevel er der mange der indtager lidt for meget af de søde sager. Desuden er der også mange der oplever ubehag i hverdagen på grund af sukker, men slet ikke er klar over at det skyldes deres sukkerindtag. Det anbefales at max 10% af det daglige energiindtag bør komme fra sukker, hvilket i gennemsnit svarer til henholdsvis 50g til kvinder og 70g til mænd om dagen.

For meget sukker kan give dig flere problemer i din hverdag såsom:

1. Du er ofte træt

Hvis du ofte føler dig for træt til at udføre hverdagsopgaver kan det ofte skyldes dit sukkerindtag. Når du spiser eller drikker sukkerholdige varer omdanner kroppen hurtigt sukkeret til energi og du vil derfor kortvarigt opleve et energiboost, men det vil hurtigt forsvinde igen og gøre dig mere træt. Eftersom at de fleste produkter med et sukkerindhold har et lavt rengøringsniveau vil energien hurtigt forsvinde. Derfor skal du, selvom det kan være fristende, undgå varer med et højt sukkerindhold hvis du søger et energiboost.

2. Du har uren hud

Sukker er ofte grunden til at mange oplever uren hud. Acne er den mest almindelige form for uren hud du kan risikere ved et overforbrug af sukker. Dette skyldes, at et højt sukker indtager udløser en sekretion af androgen, hvilket fører til acne. Derudover medvirker olie også at kroppen danner flere olier og inflammation. Dette kan også ske selvom du bruger diverse hudprodukter, men de er langt fra altid nok hvis du gerne vil have sund og ren hud.

3. Du oplever søvnproblemer

Hvis du spiser sukker inden du går i seng vil du med stor sandsynlighed have svære ved at falde til og få en god nattesøvn end hvis du havde holdt dig væk fra sukker. Det er dog ikke kun om aftenen du skal holde dig væk fra sukker hvis du vil få den optimale søvn. For meget sukker i løbet af dagen kan også føre til at man vågner mere i løbet af natten.

4. Du føler dig altid sulten

Da mad og drikke med et højt indhold af sukker ofte mangler næringsstoffer, kan du måske føle dig sulten ofte hvis du spiser mange af disse. Manglen på fibre or andre næringsstoffer vil give dig en lyst til at spise mere for at tilfredsstille sulten. Dette vil også ofte føre til at du spiser for meget, som kan føre til øget vægt.

5. Øget vægt

De fleste ved at for meget sukker ofte fører til at man tager et par ekstra kilo på. Det er faktisk også en af de mest almindelige og udbredte symptomer på at man spiser for meget sukker. Så hvis du synes at dine bukser strammer lidt for meget kan det være en god ide at skrue ned for sukkerforbruget.