80% af coronapatienter på intensiv i Holland er overvægtige nyhed

Holland er blevet hårdt ramt af coronavirus, og det er specielt de overvægtige, som er hårdt ramt i landet. Op imod 80% af de af de indlagte på intensiv afdeling i Holland er overvægtige.

Diederik Gommers, formanden for den hollandske forening for intensiv pleje, udtalte fredag i det hollandske TV-program Jinek, at mellem 66% og 80% af de indlagte COVID-19 patienter på intensiv i Holland er overvægtige.

Læs også: Danske forskere fundet en hurtigere måde at teste for Coronavirus

Grunden til at de overvægtige er særligt hårdt endnu uvis, men Gommers oplyser at det kan skyldes den høje forekomst af diabetes blandt overvægtige, hvilket kan gøre dem mere sårbare over for virusset. Ydermere siger han, at den ekstra vægt også gøre det sværere at trække vejret.

Overvægtige er i den særlige risikogruppe

I Danmark betegnes svært overvægtige (BMI over 35-40 afhængig af, om man har andre risikofaktorer også), som værende i en særlig risikogruppe for at blive alvorligt syge, hvis de smittes med COVID-19.

Derudover betegnes patienter med en række følgesygdomme for overvægt, som hjertekarsygdomme og diabetes, også som værende i den særlige risikogruppe.

De danske myndigheder har endnu ikke meldt noget ud omkring antallet af overvægtige patienter på intensiv i Danmark.

Lad være med at gå på “hastekur”

Liesbeth van Rossum, læge i intern medicin ved Erasmus MC i Rotterdam, advarer folk mod at begynde på en “hastediæt” for at undgå at blive alvorligt syge.

Læs også: WHO: Danmark vil være lukket ned i månedsvis, hvis vi ikke ændrer kurs

"Vi ser virkelig chokerende antal mennesker, der er alvorligt overvægtige, og som ender i IC. Det er også en reel risikofaktor, fordi immunforsvaret er påvirket, men en nedbrudsdiæt løser ikke dit fedmeproblem," siger Van Rossum til den hollandske medie NOS.

En streng diæt kan forårsage mangel på vigtige næringsstoffer, hvilket kan skade dit immunforsvar yderligere.

"Selvfølgelig er det godt at løse fedme, men det skete ikke på en dag. Så skal du ændre din diæt og livsstil i lang tid, og det er ikke let i en sådan karantæneperiode. Årsagen til fedmen skal også være Det kan f.eks. Være stress eller søvnmangel." tilføjer Van Rossum

Læs også: Langt flere smittede mænd end kvinder: Er coronavirus farligere for mænd?

Hun opfordrer samtidigt overvægtige til at være særligt påpasselige med at undgå sygdommen og følge myndighedernes anbefalinger.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Statens Serum Institut, men de er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Kilde: NOS

Hvis du vil modtage de seneste nyheder om coronavirus og andre sundhedsrelevante informationer, kan du tilmelde dig Sundhedsguidens nyhedsbrev under artiklen.

Har du en historie om coronavirus, som du vil dele, er du velkommen til at kontakte os på [email protected]