Æblet er en mirakelfrugt nyhed

Æblet er et sandt vidunder, en vitaminbombe, der smadrer alle andre frugter i dysten om at være sundest, det har tyske forskere på Jenas Universitetet fundet ud af, skriver 24timer, dr.dk, Jyllandsposten og flere andre medier i dag.

Masser af sundhed i æblet

æbler indeholder nemlig vitaminerne C, E, K, B1, B2, B6, der hjælper immunforsvaret, og mineraler som kalium, jod og zink, der er vigtige for stofskiftet, nervesystemet og musklerne, og så indeholder det et såkaldt sekundært plantestof, der kan bekæmpe kræftceller.

æbler indeholder desuden kulhydratet pektin, der sænker kolesteroltallet - og øger mængden af gode tarmbakterier, som opretholder en god fordøjelse, hvis man altså ikke spiser for mange på samme tid.

Danskerne spiser i øvrigt i gennemsnit cirka 15 kilo æbler om årligt, svarende til 150-250 styk, som hvert indeholder blot 50-70 kalorier.

Kan måske beskytte mod Alzheimers

æblet har en lav blodsukkerbelastning og kan hjælpe med vægtkontrol, og det hjælper diabetikere med den langsigtede kontrol med blodsukkeret. Og det kan mindske risikoen for astma og forbedre lungefunktionen.

Meget tyder desuden på, at det kan beskytte de celler i kroppen, som ellers kan udvikle Alzheimers og Parkinson, mener forskerne.

Læs hele artiklen på dr.dk her