Ældre på lykkepiller får oftere hoftebrud nyhed

Antidepressiv medicin, som bliver givet til ældre for at hjælpe dem ud af depression, bliver koblet til flere hudrede årlige tilfælde af hoftebrud i Norge, det viser et nyt norsk observationsstudie.

Dobbelt så mange ældre får hoftebrud

Norge er det af de lande, hvor ældre har flest hoftebrud. Nu viser et nyt norsk observationsstudie at dobbelt så mange ældre på antidepressiv medicin brækker hoften sammenlignet med ældre som ikke tager denne type medicin.

- Hoftebrud blandt ældre som bruger SSRI- medicin, så kaldte lykkepiller, er meget mere udbredt en vi troede. Medicinen kan have en god effekt på de ældre, men også uheldige bivirkninger siger læge og forsker Marit Stordal Bakken ved Universitetet i Bergen og Kavli forskningssenter for aldring og demens ved Haraldsplass Diakonale Sykehus, til forskning.no.

Læs også:
Kvinder tager flest antidepressiver

SSRI medicin påvirke balance og knogletæthed

Selvom forskerne kan se en tydelig sammenhæng melle den antidepressive medicin og hoftebrud, kan forskerne ikke fastslå den direkte sammenhæng.

De peger på at tidligere forskning viser, at SSRI medicin kan gøre patienter forvirrede og mindre sikre til bens. Ny forskning peger også på, at specielt de nyere antidepressiver påvirker knoglevævet og øger risikoen for knogleskørhed.

Læs også: Sådan forebygger du knogleskørhed

Læs hele artiklen på Forsknin.no her