Akne kan give øget risiko for selvmord nyhed

Unge med sværd akne, bør overvåges, da deres tilstand kan give grund til selvmord, og i visse tilfælde kan aknemedicinen forværre deres selvmordstanker. Bumser, isotretinoin

Akne kan trigge selvmord

En undersøgelse, som er publiseret i British Medical Journal viser, at aknemedicin med isotretinoin reduserer risikoen for selvmord hos visse unge når medicinen fjerner akneproblemet, men samtidig kan isotretinoin trigge særligt sårbare patienter til selvmord.

Forskere på Karolinska Instituttet i Sverige fandt, at risikoen for selvmord steg i året optil at de unge blev behandlet med isotretinoin. Forskerne ser det som et klart bevis for at akne i sig selv kan øge risiken for selvmord.

Aknemedicin er også under mistanke

Forskerne er i tvivl om i hvor høj grad isotretinoin spiller en rolle. I undersøgelsen skriver forskerne at ” Nogle af patienterne, som muligvis var sårbare overfor isotretinoin og som havde deres første selvmordsforsøg i forbindelse med behandlingen, kan have gjort det, som en konsekvens af at de havde fået denne medicin.

Forskerne fortsætter i deres konklusion ”Dog , kan det ikke afvises at patienter, som ikke havde en positiv effekt af den medicinske aknebehandling, kan være blevet så fortvivlet ved udsigten til at fortsat liv med skæmmende akne, at de har forsøgt selvmord”