Akupunktur gør overgangsalderen nemmere nyhed

Blusende kinder og sved, der løber ned af ryggen, er en ubehagelig del af hverdagen for omkring to tredjedele af alle kvinder i overgangsalderen. Men Akupunktur kan muligvis reducere antallet af hedeture og gøre dem mildere, skriver ViFAB (Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling).

Et norsk forskningsprojekt fra 2007 har ifølge en artikel i ViFAB vist, at akupunktur næsten halverede antallet af hedeture og gjorde dem markant mildere.

Akupunktur halverede antallet af hedeture

I artiklen beskrives, hvordan man i undersøgelsen gav 267 kvinder vejledning i, hvad de selv kunne gøre for at mindske generne ved overgangsalderen. Halvdelen af kvinderne fik samtidig behandling med akupunktur, og hos denne gruppe faldt antallet af hedeture med 48 procent. Hos kontrolgruppen, der kun fik vejledning, var faldet blot på 28 procent.

Samtidig var intensiteten af hedeturene næsten halveret hos kvinderne i akupunkturgruppen, men blot reduceret med 25 procent i kontrolgruppen.

Læs også: Overgangsalderen og hormonbehandling.

Information fra Sundhedsguiden

ViFAB blev nedlagt i 2012, og er i dag erstattet af Styrelsen for Patientsikkerheds Råd for Alternativ Behandling (SRAB).