Alzheimers kan afsløres i øjet nyhed

I fremtiden kan det være øjenlægen, som ser de første tegn på Alzheimers. Ny forskning viser, at en tyndere nethinde kan hænge sammen med tabet af hjerneceller når man får Alzheimers. Forskerne peger på, at deres opdagelse måske kan gøre det muligt at opdage Alzheimers meget tidligt.

Udtyndet nethinde varsler Alzheimers hos mus

Dr Scott Turner fra Georgetown University Medical Center har sammen med et team af forskere fundet en sammenhæng mellem tykkelsen på nethinden og udvikling af Alzheimers. Forskerne har undersøgt mus med Alzheimers, ogopdagede at musene, havde en tyndere nethinde.

Læs også: Alzheimers - årsag, symptomer og behandling

Forskerne peger på at nethinden er en direkte forlængelse af hjernen og at tabet af celler i nethinden derfor kan hænge sammen med tabet af hjerneceller ved f.eks. Alzheimers.

- Vores opdagelse kan føre til, at man udvikler nye måder at diagnosticere Alzheimers på, ganske enkelt ved at kigge i øjnene siger Dr Scott Turner fra Georgetown University Medical Center

Læs også: B-vitamin kan bremse Alzheimers

Mulighed for tidlig diagnose hos mennesker

Forskerne håber at deres opdagelse på mus, kan overføres til mennesker, men understreger, at der skal meget mere forskning til.

- Vi håber at resultaterne kan overføres til mennesker, men vi bliver nødt til at forske på mennesker for at undersøge om vores opdagelse kan bruges til at diagnosticere på. Vi har mistanke om, at nethinden bliver tyndere, længe før patienten bliver dement, siger Dr Scott til BBC News

Læs hele artiklen på BBC News her