Apotekermonopolet smuldrer indefra - Matas i offensiv nyhed

Matas i Sønderborg åbner d. 30. september i år et shop-i-shop apotek med fuldt apotekssortiment og apoteksfagligt personale, hvor borgerne kan hente deres receptmedicin.

Historisk åbning af apotek indlemmet i andet detailkoncept

I Matas i Sønderborg åbner d. 30. september i år et shop-i-shop apotek med fuldt apotekssortiment og apoteksfagligt personale, hvor borgerne kan hente deres receptmedicin. Apoteker Gisela Weber Mezghani, der ejer Sønderborg Løve Apotek, står sammen med Matas bag dette historiske initiativ.
Nyskabelsen falder sammen med åbningen af en stor ny Matas butik i Perlegade 28 i Sønderborg, som er placeret i byens centrum tæt ved et parkeringsareal og Apoteket under Matas forretningen er bemandet med apoteksfagligt personale.
Apoteker Gisela Weber Mezghani har store forventninger til sin nye apoteksfilial og udtaler i en pressemeddelelse: ”Jeg har i god dialog med Matas lavet en aftale med fokus på, at initiativet skal blive en win-win situation - både for apoteket, Matas og ikke mindst for Sønderborggenserne. Det giver rigtig god mening at have et apotek i Matas, hvor borgerne i forvejen er vant til at få faglig rådgivning i forbindelse med deres køb”.
Matas tror på at parterne sammen kan skabe en så god serviceoplevelse, at mange borgere vil gøre det nye apotek i Perlegade til deres foretrukne. I forbindelse med lanceringen oplyser Matas at det er oplagt at se på, om et sådan ”bofællesskab” også kan integreres i andre Matas butikker vis det viser sig, at det gavner både borgerne og begge forretningsdrivende parter.
Yderligere info: Apoteker Gisela Weber Mezghani, tlf. 27111432 Informations- og miljøchef Henrik Engberg Johannsen, Matas A/S, tlf. 21712474.

Fakta om apotekervirksomhed

2001: Apotekernes monopol på håndkøbsmedicin liberaliseres, så andre i detailhandlen kan forhandle en lang række håndkøbslægemidler forudsat, at en række sikkerhedskrav efterleves. Myndighederne kontrollerer årligt for, om reglerne overholdes.
Efteråret 2011: Apoteker i Uldum åbner Medicinudleveringsteder i 13 Matas butikker i overensstemmelse med ny lovgivning fra juli 2011.
Foråret 2012: Uldum apotek åbner Medicinudleveringsteder i yderligere 37 Matas butikker. I dag har Uldum Apotek et Medicinudleveringssted i 50 Matas butikker rundt i hele landet
Sommeren 2015: Ny apotekerlov træder i kraft, hvor apotekere kan etablere op til syv apoteksfilialer indenfor 75 km fra deres moderapotek. Filialerne kan etableres på selvstændige matrikler eller som shop-i-shop i detailhandelsbutikker. Den nye lov er etableret i forsøg på at øge tilgængeligheden af receptekspederende enheder og for at skærpe konkurrencen mellem apotekerne til fordel for en forbedret service. Den nye lov fratager apotekerne en række af de tilskud, som er finansieret over medicinpriserne samt retten til at sælge bl.a. farvet kosmetik, slik, parfume, sko m.fl. varetyper.
Efteråret 2016: Den første apoteksfilial åbner i Matas i forbindelse med den børsnoterede butikskædes åbning i Perlegade 28 i Sønderborg. Med ovenstående initiativ bruger farmaceut Gisela W. Mezghani og Matas muligheden, som den nye apotekerlov har åbnet op om drift af apotek som en tydelig afgrænset del (shop-i-shop) i en anden butik.