Behandling af kroniske rygsmerter ved hjælp af guldbehandling nyhed

Rygsmerter er et problem, rigtigt mange danskere kender til. Smerter som disse, kan være særdeles invaliderende og både påvirke arbejdsevnen, lige så vel som gøre, at man afholder sig fra mange aktiviteter i livet. Det er absolut ikke til at spøge med, men mange bliver desværre behandlet uden effekt hos diverse terapeuter eller smertestillende medicin via egen læge. Er du én del af den kedelige statistik, så kan det være relevant at læse med her.

De kroniske smerter i ryggen

Kroniske rygsmerter betyder, at der er tale om smerter, som varer mere end 6 måneder. Smerterne kan både være milde, moderate eller svære. Årsagerne kan være mange. Det er derfor heller ikke lige meget, hvilken behandling mod langvarige rygsmerter, der laves.

Ondt i ryggen er én af de hyppigste problematikker i landet, hvor mellem 11-12 % faktisk har det så ulideligt, at det påvirker både socialt, psykisk og evnen til at udfolde sig fysisk. Man kan have så ondt i ryggen, at det er svært at foretage ganske almindelige hverdagsaktiviteter. Mange har været ved diverse læger, fysioterapeuter, smerteklinikker, kiropraktorer og et hav af andre behandlere, som for nogle virker, for andre ikke.

Hvad er en guldbehandling (guldimplantation)?

Er det første gang, du stifter bekendtskab med ordet ’guldbehandling’ i forhold til rygsmerter, så kan det være interessant for dig at kende til behandlingen. Guldbehandling, også kaldet ‘guldimplantation’, anvendes af danske speciallæger og går ud på at bruge guldimplantater til at afhjælpe smerter samt ømme led. Smertebehandlingen er varig og kan afhjælpe problemer med ryggen, lændesmerter samt rygsmerter som følge af en diskusprolaps eller slidgigt - foruden slidgigt i f.eks. knæ og hofter.

Derudover kan behandlingen også anvendes mod smerter i nakken. Behandlingen foregår ved, at der lægges 24K guld stykker ind omkring det område, hvor leddene er ømme. Dette gøres via tynde kanyler under lokalbedøvelse. Behandlingen er mere skånsom end en operation. Guldstykkerne vil forblive der igennem livet.

Årsager til smerter i ryggen

Smerter i ryggen kan skyldes mange forskellige årsager, såsom slidgigt eller diskusprolaps. Det kan også være på grund af fejl ved operation, rygmarvsforsnævring, sammenfald i ryggen, knogleskørhed (osteoporose), skæv ryg samt et hav af andre årsager.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at vide mere om guldimplantation mod rygsmerter, kan du med fordel klikke på linket i øverste afsnit. Guldklinikken er en smerteklinik med dygtige speciallæger, som har mange års erfaring bag sig. Det begyndte med inspiration fra dyrlæge verden, hvor denne smertebehandling har været brugt i flere årtier. Guldbehandling til mennesker har været brugt på klinikken siden 1996.

Er det kun rygsmerter guldimplantation kan bruges til?

Hos Guldklinikken kan du blive behandlet med guld mod smerter flere steder i kroppen. Det drejer sig blandt andet om hofter, knæ, nakke, fingre, hovedpine, skuldre, albue, ankel og fodled.

Fordele ved en guldbehandling

Der er videnskabeligt bevist, at guldimplantation mod kroniske smerter kan hjælpe hovedparten. Guldimplantatet kan blandt andet være med til at udskyde tiden til en operation eller helt overflødiggøre en stor operation, f.eks. som følge af slidgigt i et knæ. Typisk kræves der desuden kun én guldbehandling, og man kan tage direkte hjem efterfølgende. Du behøver heller ikke at bekymre dig om sygemelding eller genoptræning efterfølgende. Der er ej heller bivirkninger ved behandlingen.