Blodprøve kan afsløre Alzheimers nyhed

En simpel blodprøve, kan afsløre Alzheimers længe før symptomerne viser sig. Forskere har fundet markører i blodet som identificerer sygdommen tre til fem år før den syge oplever hukommelsestab. Opdagelsen kan bane vej for en mere effektiv behandling.

Alzheimers behandling før sygdommen bryder ud

Den nye opdagelse betyder ifølge Professor Thomas Kodadek, som leder forskningholdet, at man kan begynde en behandling af Alzheimers, længe før der er sket skader på hjernen og dermed sørge for at sygdommen kun udvikler sig langsomt.

Blodprøve viser antistoffer

Man har længe arbejdet på at finde måder at påvise stoffer i blodet, der viser, at kroppen kæmper med sygdommen.

Forskere ved Scripps Research Institute i Florida, har fundet en ny måde at fremstille tusindvis af molekyler i forskellige udformninger – peptoider- som er udviklet til at interagere med antistoffer
Det lykkedes forskerne at identificere 3 peptoider, som reagerede på blod fra Alzheimers patienter, og ikke på rask blod.

Test på seks Alzheimers patienter og laboratorie mus, viser, at blodprøven er 93 procent korrekt.

Ikke kun Alzheimers patienter kan få glæde af opdagelsen

Professor Thomas Kodadek, som leder forskerteamet, påpeger, at det er nødvendigt at udføre langt flere forsøg, for finde nøjagtigheden af blodprøven. Kodadek har dog store forventninger til dens muligheder
-Hvis dette virker ved Alzheimers, så tyder det på, at det er en opdagelse, som kan bruges som en generel platform, til diagnosticering af en masse forskellige sygdomme, f.eks. Parkinsons eller visse typer af cancer, siger han til the Telegraph.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Cell.