Blodtypediæt - ingen sammenhæng mellem kost og blodtype nyhed

Der er ingen sammenhæng mellem den kost, som du spiser, og hvad der er sundt for netop din blodtype. Det konkluderer canadiske forskere, som har undersøgt knap 1500 raske mennesker, som spiste efter deres blodtype.

Blodtypen ikke afgørende

Den populære diæt ’Spis efter din blodtype’ blev meget udbredt, da bogen af samme navn udkom for knap 12 år siden. Men nu har forskere på universitet i Toronto fundet ud af, at blodtypen ikke er afgørende for, om du får nogle helbredsmæssige fordele ud af at følge diæten.

-Hvordan man reagerer på de forskellige diæter inden for de fire blodtyper, har alt at gøre med, hvor god man generelt er til at holde sig til en fornuftig, vegetarisk kost med få kulhydrater, og intet at gøre med din blodtype, siger Senior Forsker Dr.Ahmed El-Sohemy, Toronto Universitet, til medicalnewstoday.com.

Kost og kolesterol

Stadigvæk helbredsfordele

Men der kan stadigvæk være helbredsmæssige fordele ved at følge diæten. Således får du et lavere indhold af triglycarid -’fedt-’ i blodet, hvis du følger blodtype 0 diæten, du får lavere BMI, blodtryk, triglycerid- og insulinniveau, hvis du følger blodtype A diæten. Blodtype B og AB diæten forbedrer henholdvis HDL kolesterolniveauet (det sunde kolesterol), forbedrer triglycarid-, kolesterol,- og insulinniveauet og nedsætter blodtrykket.

Forebyg diabetes 2

læs den videnskabelige abstrakt her