Børn lider under dårligt indeklima nyhed

Øredøvende larm, dårlig ventilation og alt for høje temperaturer, er dagligdag for rigtig mange børn. En undersøgelse lavet af Børnerådet viser, at børn i børnehaverne lider under et alt for dårligt indeklima. Børnerådet opfordrer til , at børn også beskyttes af en arbejdsmiljølov på samme måde som voksne, det skriver 24timer.

Over halvdelen af alle børn oplever alt for meget larm

I en ny undersøgelse har Børnerådet spurgt 1.143 fire-syv årige børn , fordelt på daginstitutioner over hele landet, hvordan de oplever indeklimaet i deres børnehave. Spørgsmålene gik blandt andet på larm, temperatur, lysforhold, renlighed og toiletforhold.

Børnene er for eksempel blevet spurgt om de synes der er for meget larm og støj i børnehaven. Hertil svarer 41 procent ”ja” og 22 procent ”nogen gange”. Derudover mener halvdelen af de adspurgte børn, at det generelt eller indimellem er for varmt.

Læs også: Symptomer på støjskader.

Ingen regler for børns indeklima

Problemerne med indeklimaet i institutionerne er tidligere blevet belyst af Arbejdstilsynet og DTU, og Børnerådet kræver nu handling fra politikerne

- Hvis de samme forhold gjorde sig gældende på en arbejdsplads for voksne, ville folk reagere med det samme, siger Lisbeth Wilms, der er medlem af Børnerådet og Souschef for Forebyggelse og Sundhedsfremme i Gentofte Kommune til 24timer og fortsætter

- Ligesom i andre Nordiskelande, skal vi have nogle specifikke krav til støj-, temperatur- og lysforhold. Der er ikke nogen rimelighed i, at børn ikke skal være beskyttet på samme måde som voksne.