Brystkræft: Ikke én sygdom, men 10 nyhed

I en omfattende ny undersøgelse, har forskere klassificeret brystkræft i 10 forskellige undertyper – Opdelingen af brystkræft i forskellige typer kan ændre fremtiden for brystkræft diagnoser, behandling og overlevelse, det skriver Time.

Forskerholdet kendt som Molecular Taxonomy of Breast Cancer International Consortium (METABRIC) har analyseret den genetiske sammensætning i 997 brysttumorer. Tumorer fra næsten 2.000 kvinder fra England og Canada har indgået i undersøgelsen. Kvinderne blev alle diagnosticeret med brystkræft for 5 til 10 år siden.

Forskerne har nøje undersøgt de genetiske oplysninger fra tumorprøverne. De har ikke kun set set på genmutationer, men også på deres specifikke aktivitet - og sammenlignet resultaterne med kvinders alder ved diagnose og deres forløb efterfølgende i forhold til overlevelse.

Læs også: Sådan undersøger du dit bryst her

10 typer brystkræft

Efter fem års undersøgelser , har forskerne identificeret 10 typer eller kategorier af tumorer, baseret på deres genetiske fingeraftryk. Forskerne gik derefter tilbage og validerede kategorierne ved at teste dem på en seperat gruppe af 995 brystkræft tumorer.

Læs også: Brystkræft - alt om sygdom, forebyggelse og behandling

De nye brystkræft kategorier spænder fra at være nemme at behandle til ekstremt aggressive. Selvom der skal meget mere forskning til, for at finde ud af om det nye klassifikationssystem vil gavne patienterne når de skal ehandles, så er resultaterne et væsentlig skridt fremad i forståelsen af, hvordan brystkræft udvikler sig og arter sig

Unsrøgelsen er netop offentliggjort i Nature

Læs hele artiklen på Time.com her.