D-vitaminberiget mælk ude i butikkerne nu nyhed

D-vitaminberiget mælk er nu på hylderne i detailhandelen efter at Fødevarestyrelsen har opfordret fødevareindustrien til at tilsætte D-vitamin til basisfødevarer som mælk og fedtstoffer.Også i mange andre lande beriges mælk og fedtstoffer med D-vitamin.

Det gælder eksempelvis i både Sverige og Finland. I Danmark har det hidtil stort set kun været margariner, der har været beriget med D-vitamin.

Hvem har brug for D-vitaminberigede fødevarer?

Berigelse af en eller flere fødevaregrupper vil have en positiv effekt for de grupper i befolkningen, der ikke følger de officielle råd om kost og sollys og i særdeleshed de særlige risikogrupper, der ikke følger rådet om at supplere kosten med et dagligt D-vitamintilskud.

De officielle råd om kost og sollys

Fødevarestyrelsen tilråder befolkningen en livsstil, der kan medvirke til at forebygge D-vitaminmangel. Således anbefaler Fødevarestyrelsens otte officielle kostråd, at forbrugerne spiser mellem 200 og 300 gram fisk om ugen. Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man får sol på ansigt, underben og underarme 5-30 minutter nogle gange om ugen i sommerperioden.

Læs mere om de officielle anbefalinger for D-vitamin her