Dårlig sædkvalitet måske skyld i spontane aborter nyhed

Kan mænd være grunden til at kvinder aborterer? Ny undersøgelse tyder på, at sædskader udløser flere ufrivillige aborter.

Dårlig sædkvalitet kan være årsagen til, at nogen kvinder lider af flere på hinanden følgende spontane aborter. Det skriver The Telegraph.

Mistænker DNA-fejl

Forskerne på et nyt studie mistænker at mænd, hvis partner kæmper med at bære et barn, har flere DNA-fejl end andre.

Det er forskere ved Imperial College i London, som har undersøgt sædkvaliteten på 50 mænd, hvis partnere havde lidt tre eller flere på hinanden følgende aborter.

Efter sammenligning viste resultaterne for sædkvaliteten hos 60 mandlige frivillige, hvis partnere havde sunde graviditeter, at abortgruppen havde dobbelt så meget skade på deres DNA.

Annonce: Mecindo.dk - Dit online apotek

Fokus har altid været på kvinden

Dr. Channa Jayasena, hovedforfatter af studiet fra Imperial's Department of Medicine siger til the Telegraph:

- Traditionelt har læger fokuseret deres opmærksomhed på kvinder, når de søger efter årsagerne til tilbagevendende abort. Mændenes sundhed - og deres sæds sundhed er ikke blevet analyseret.

- Men denne forskning kommer i kølvandet på en stadig voksende mængde beviser, der tyder på, at sædkvalitet dikterer sundheden for en graviditet.

Dr. Jayasena henviser til tidligere forskning, der viser, at sæden spiller en afgørende rolle i dannelsen af moderkagen, hvilket er afgørende for ilt- og næringsstoftilførsel til fosteret.

Tre eller flere aborter inden 20. uge

I Storbritannien hvor studiet er foretaget, rammer tilbagevendende aborter ca. 2% af alle par. Det defineres som det sammenhængende tab af tre eller flere graviditeter inden 20 ugers graviditet er fuldført.

Skyldes måske overproduktion af godartede molekyler

Forskerholdet mener, at DNA-skaderne i sæd kan udløses af molekyler, der er kendt som reaktive iltarter, som dannes i sæd, og som arbejder for at beskytte mod bakterieinfektioner.

Men i høje koncentrationer kan de have en skadelig virkning. Resultaterne fra undersøgelsen viste, at sæd fra mænd, hvis partnere havde lidt flere abort, havde en fire gange så høj mængde af ​​reaktive oxygenarter sammenlignet med kontrolgruppen.

Annonce: Mecindo.dk - Dit online apotek

Forskerholdet undersøger nu, hvad der kan udløse de høje niveauer af de normalt hjælpsomme molekyler, i håb om at de kan begrænse deres produktion og redde graviditeter.

Forskerne har en formodning om, at de kan blive overproduceret efter tidligere infektioner.

- Selv om ingen af ​​mændene i forsøget havde nogen igangværende infektion, er det muligt, at der kan være andre bakterier fra tidligere infektioner, der dvæler i prostata. Dette kan føre til permanent høje niveauer af reaktive iltarter, siger Dr. Jayasena.

Begge parter bidrager til abort

Dr. Jaysena fortæller at det har taget lang tid at indse, at sædkvalitet spiller en rolle i abort.

- Nu er vi klar over, at begge partnere bidrager til tilbagevendende abort, vi kan forhåbentlig få et klarere billede af problemet og begynde at se efter måder at sikre flere sunde graviditeter, siger han.

Mændene, hvis partnere havde lidt abort, var også lidt ældre end kontrolgruppen - med en gennemsnitlig alder på 37 i forhold til 30, og var lidt mere overvægtige.

Undersøgelsen blev udført på par, som var patienter på den tilbagevendende abortsklinik ved St. Mary's Hospital i London, en del af Imperial College Healthcare NHS Trust og udgivet i tidsskriftet Clinical Chemistry.