Danske forskere fundet en hurtigere måde at teste for Coronavirus nyhed

Forskere fra Statens Serum Institut har fundet en alternativ måde at teste patienter for coronavirus. I dag er COVID-19 tests langsomme og kræver en række reagenser, som der i øjeblikket er stor mangel på.

Det er den danske overlæge Anders Fomsgaard, som er manden bag den nye opdagelse. Den nye måde at teste på er langt nemmere og mere effektiv end den gamle, da den er væsentligt hurtigere samt uafhængig af robotter, kits og kemi.

Kan få svar på halvanden time

Den nye testmetode fungerer således at man tager en svælgprøve ved podning og varmer den op til 98 grader i 5 minutter. Derefter kan man lave en gentestning, hvorefter man kan spore en virus i RNA.

Læs også: Nyt studie: Malariamedicin virker ikke mod coronavirus

Hele processen tager i alt lige omkring en halvanden time, fra testen påbegyndes til at man kan få svar. Det er dermed væsentligt hurtigere end den test som bliver benyttet i dag, som kan tage op imod 24 timer.

Løser et akut problem

De danske myndigheder har modtaget kritik for at teste for få, men har nu opjusteret retningslinjerne således at flere kan blive testet.

En af grundene til de manglende tests i Danmark har været mangel på kapacitet og testkits, men disse problemer løser den nye testform.

Læs også: WHO: Danmark vil være lukket ned i månedsvis, hvis vi ikke ændrer kurs

Også i udlandet er der opstået mangel på materialer til tests, hvorfor udenlandske myndigheder har vist sig lykkelige overfor den nye opdagelse.

Hvis du vil modtage de seneste nyheder om coronavirus og andre sundhedsrelevante informationer, kan du tilmelde dig Sundhedsguidens nyhedsbrev under artiklen.

Er du læge eller har du en coronahistorie, som du vil dele, kan du kontakte os på [email protected]

Kilde: Statens Serum Institut