Danske forskere har udviklet en effektiv antistoftest nyhed

Danske forskere har udviklet en antistoftest, der muligvis er langt mere effektiv end de nuværende tests og kan afgøre om man har været smittet.

Det er en gruppe forskere fra rigshospitalet, der har udviklet testen, der kan fortælle om man har været smittet med COVID-19 og udviklet antistoffer. De antistoftests, der i øjeblikket bliver benyttet i Danmark, er blevet kritiseret for at være usikre og ikke retvisende.

Læs også: Gode råd til et sundt mentalt helbred under coronaepidemien

»Vi har ikke testet den fuldt ud endnu, så det ville være forkert at sige, at den er bedre end de andre. Men vi kender alle detaljer i testen, og den er mere fleksibel, vil jeg sige. Man kan forandre på den, hvis sygdommen forandrer sig,« siger Peter Garred, der er en af forskerne bag testen.

Annonce: Helsam - Gør dig glad i kroppen

Rigshospitalet søger i øjeblikket personer, der allerede har været testet positiv for coronavirus, til at lade sig teste med den nye test. På denne måde kan undersøge effektiviteten og nøjagtigheden af testen nærmere.

Kan være med til at afgøre om vi bliver immune

Forskerne er meget interesserede i at teste blod fra personer, der er blevet testet positive for COVID-19, men kun haft milde eller ingen symptomer.

Dette skyldes at, der i tidligere studier har været indikationer på at patienter med milde symptomer, slet ikke har udviklet antistoffer. De manglende antistoffer i disse studier, kan dog skyldes at testene ikke har været gode nok til at opfange små mængder antistoffer.

- Vi er nødt til at være sikre på, hvor god testen reelt er til at fange, om man har været Covid-19 smittet – og eventuelt er beskyttet mod virusset. Derfor har vi brug for at afprøve testen på en række raske danskere, der har været smittet med coronavirus og haft en Covid-19 infektion, siger Peter Garred

Den nye antistoftest mod coronavirus er allerede været anvendt på indlagte Covid-19 patienter med gode resultater.

Danmark kan blive selvforsynende

Med en dansk produceret test, kan Danmark blive selvforsynende og ikke være afhængige af andre landes produktion.

»Vi kan være selvforsynende og lave millioner,« siger Peter Garred til Ritzau.

Apopro Online Apotek - Personlig rådgivning, lave netpriser, dag-til-dag levering

Den nye antistoftest, der er produceret i samarbejde med Novo Nordisk, kan Danmark komme et skridt nærmere for at se hvor mange der reel set har være smittede med coronavirus - hvis den virker.

Alle i hovedstadsområdet, der tidligere er blevet testet positiv for coronavirus kan tilmelde sig testen.

For at tilmelde sig, kan man kontakte projektleder på Rigshospitalet, læge Cecilie Bo Hansen på telefonnummeret 35457534 mellem klokken 09-12.