Danske forsøg med gigtpille lovende nyhed

En ny gigtpille, som dæmper betændelsen og smerterne i de sygdomsplagede led, har ifølge B.T. givet gode resultater i forsøg på Frederiksberg Hospital. I nogle tilfælde er sygdommen tilsyneladende gået i ro. Patienterne har også fået bedre bevægelighed. Ekspert kalder midlet " et nyt skud i bøssen"

Suplement til eksisterende leddegigtbehandling

Amerikanske Pfizer har udviklet pillen med det aktive stof tofacitinib, som påvirker de centre i cellerne, som regulerer betændelse i kroppens led.

Læs mere om Leddegigt, symptomer og behandling her

- Den nye medicin tegner virkelig lovende. Hos en ud af hver fjerde patient, som har deltaget i det foreløbige forsøg, er sygdommen gået i ro, og en del har fået det mærkbart bedre, siger professor Henning Bliddal, leder af gigtambulatoriet på Frederiksberg Hospital og en af Danmarks førende gigtforskere til B.T. og uddyber:

- Midlet kan blive et vigtigt supplement til den medicin, vi allerede råder over - det meget anvendte middel Methotrexat og de nye biologiske lægemidler. Som gigtlæge er det opmuntrende nu at stå med et nyt skud i bøssen - endnu et våben mod den frygtede sygdom.

Læs også: Leddegigt patienter har større sandsynlighed for blodprop

Medicinen kan typisk komme på tale i de situationer, hvor virkningen af f. eks. behandlingen med Methotrexat begynder at aftage, siger professoren.

Midlet er endnu ikke godkendt af hverken EMA eller FDA, men i begyndelsen af maj i år anbefalede en såkaldt advisory committee under FDA tilsynsmyndighederne at godkende midlet.

Læs mere på Medwatch