Danskerne spiser meget medicin mod psykiske lidelser nyhed

Flere og flere danskere tager medicin mod psykiske lidelser. Over 450.000 tog antidepressiv medicin i 2010, hvilket er næsten en fordobling siden 1999. Og i samme periode kom næsten 20 gange så mange på medicin mod ADHD. Det viser KL’s nyhedsbrev Momentums analyse på baggrund af Lægemiddelstyrelsens database Medstat.

Den afslører også store regionale forskelle på, hvor meget medicin der udskrives. Eksempelvis tager næsten dobbelt så mange midtjyder ADHD-medicin i forhold til borgerne i naboregionen Syddanmark.

Professor- vi er ikke gode nok til at diagnosticere

Og så store forskelle fra region til region burde der slet ikke. Det mener Kim Brøsen, professor på Syddansk Universitet og overlæge på Odense Universitetshospital med speciale i, hvordan medicin virker.

- Sygdomme fordeler sig ens for hele landet. Det er derfor noget pjat, at der i et lille land som Danmark er regionale forskelle for noget, hvor der ikke burde være regionale forskelle. Forskellene er derfor med til at illustrere, at vi ikke er gode nok til at stille en diagnose,« siger Kim Brøsen til Momentum.

Se mere på KLs hjemmeside.