Diabetes linkes til brystkræft hos ældre kvinder nyhed

Kvinder som har passeret overgangsalderen og som lider af type 2 diabetes synes at have en øget risiko på 27 % for at udvikle brystkræft. Det viser en undersøgelse, som er foretaget af International Prevention Research Institute, skriver BBC.

Overvægtigt ( BMI 25+) og fedme ( BMI 30+) kan linkes til både diabetes 2 og til en øget risiko for brystkræft, men undersøgelserne tyder på, at der kan være et direkte link mellem type 2 diabetes og brystkræft.

Læs også: Test dig selv - test din BMI

Forsker: vi kender ikke sammenhængen mellem brystkræft og diabetes

Prof Peter Boyle, præsident for the International Prevention Research Institute, som ledte studiet kan ikke afvise, at overvægt – som ofte hænger sammen med type 2 diabetes kan være en underliggende faktor

- Vi ved endnu ikke hvorfor type 2 diabetes øger risikoen for brystkræft. På den ene side, er det muligt at overvægt, som ofte hænger sammen med type 2 diabetes og den effekt det har på de homonale aktiviteter , kan være delvis skyld i i den proces, som får cancer til at vokse. På den anden side, er det umuligt at afvise, at visse faktorer som skyldes sukkersyge, kan være involveret i processen med at udvikle bryst kræft, siger han

Læs også: Test dig selv - Er du i risiko for at udvikle diabetes

Forskerne fandt ingen sammenhæng mellem diabetes og brystkræft, hos kvinder, som ikke er kommet i overgangsalderen eller kvinder med type 1 diabetes.

Forskerne har kigget på 40 forskellige studier hvor mere end 56.000 kvinder med brystkræft har deltaget.

Læs hele artiklen på BBC Health her