Disse årsager kan der være til ufrivilligt hårtab hos kvinder nyhed

Hårtab er et problem for rigtig mange kvinder. Der er ikke den samme samfundsmæssige accept, for at være tyndhåret som kvinde, på samme måde som der er for mænd. Langt og smukt hår er for mange kvinder en stor del af deres identitet, og giver mulighed for at udtrykke sin personlighed. Derfor kan det være enormt frustrerende og sørgmodigt, at se ens hår fælde og ende som et hårtab. Hårtab kvinder er for nogen midlertidigt og for andre en vedvarende proces. Der kan være mange årsager til, at man taber håret. Det kan f.eks. skyldes stress, graviditet, sygdom, en dårlig kost eller for stramme frisurer. Dog er der en masse tiltag, som man selv kan gøre, hvis man begynder at opleve hårtab. Det er vigtigt, at man undersøger årsagen, før man går i gang med en behandling af ens tab af hår.

Arveligt hårtab hos kvinder

Kvinders hår kan godt risikere at blive tyndt med alderen. Cirka 50 procent af kvinder oplever, at deres hår er blevet for tyndt inden 50-års alderen. Der eksisterer en gruppe, hvor hårtabet starter i en meget tidligere alder. Det er dem, som har et arveligt betinget hårtab. Her begynder hårtab allerede, når man er i sine 20´er, og de næste 10 til 20 år vil man opleve at miste mere af sit hår. Det er primært håret fra toppen af hovedet og på bagsiden af hovedet, som man står til at miste. Hvis man spiser sundt og supplere sin kost med hårvitaminer, så kan man sikre, at ens hår får de vitaminer og mineraler, som det har brug for. Det kan på lang sigt mindske problemet.

Hårtab ved stop af p-piller

Mange unge kvinder benytter sig af p-piller til at forhindre graviditet. Når man beslutter sig for at stoppe på præventionsmidlet, så kan der i kroppen opstå en hormonel ubalance. Dette sker, da p-pillen ikke længere tilfører kroppen de hormoner, som den er vant til, hvilket kan medføre et midlertidigt hårtab. Når kroppen igen kommer i en naturlig hormonbalance, så bør håret vende tilbage til sin normale vækstcyklus, og derefter bør man ikke opleve et unormalt hårtab. Man kan altid hjælpe kroppen med hårvitaminer og mineraler, til at finde den naturlige hormonbalance.

Tab af hår ved brug af medicin

Nogle lægemidler har hårtab som en normal bivirkning, når man gør brug af det. Det er især kemoterapi og andre kræftbehandlinger, som kan fører til hårtab. Det kan derfor være en god tommelfingerregel altid at læse indlægssedlen for bivirkninger, da man nogle gange kan finde medicinske alternativer, som kan passe lidt mere på håret.

Dette indhold er sponsoreret