Disse 11 madvarer renser din lever for alkohol nyhed

Med tømmermænd følger koldsved, hovedpine, træthed og værst af alt: En utrolig kvalme. Men heldigvis kan man selv gøre noget for at hjælpe sin lever på vej.

Har du haft en lang aften og drukket lidt for meget, kommer din lever på hårdt arbejde. Men med disse 11 madvarer kan du hjælpe din lever med at komme tilbage på sporet.

1. Marietidsel

Marietidsel er en urt, der kan opløses i te eller blandes med andre krydderurter. Det er en af de urter, der oftest bruges til at kurere leverskader, især hvis skaderne skyldes alkohol. Det bruges også af folk, der har indåndet mange industrielle giftstoffer og har fået skader på leveren af det.

2. Citron

At drikke citronsaft eller tilføje en citron til dit vand eller te er en nem måde at få citron ind i din kost. Citronsaft øger leverens produktion af galde, der skubber giftstoffer ud af systemet. Det hjælper også med at forebygge dannelsen af galdesten. Den fremmer fordøjelsen, leverens funktion og bevægelsen af mavesyre.

3. Bær

Bær som jordbær, solbær, hindbær og acaibær er fyldt med antioxidanter, der renser leveren for giftstoffer. Undersøgelser viser, at effekten af at indtage antioxidanter er langt bedre, hvis man får dem gennem frisk mad, end hvis man får dem gennem kosttilskud.

4. Hvidløg

Hvidløg hjælper leveren ved at skylle giftstofferne ud. Det indeholder sulfid, der aktiverer leverens enzymer. Det indeholder også allicin og selen, der beskytter leveren fra giftstoffers skadelige virkninger. Udover at spise frisk hvidløg kan du spise hvidløgssupplementer, der giver de samme helbredsfordele uden at give dårlig ånde.

5. Grapefrugt

Grapefrugt får leveren til at forbrænde fedt i stedet for at lagre det. Det er rigt på C-vitaminer og antioxidanter. Det booster også produktionen af afgiftende enzymer. Det indeholder også flavonoid, der forbrænder fedt.

6. Avocado

Avocado indeholder glutation, der beskytter leveren fra en overdosis af giftstoffer. De er også en sund kilde til fedt, der kan hjælpe på din trang til tømmermændsmad efter en vild aften. I stedet for at falde tilbage på pizza eller noget andet fedtet, så prøv at spise en salat med avocado.

7. Valnødder

Valnødder har et højt niveau af I-arginin-aminosyrer og omega-3-fedtsyrer. De renser også leveren for ammonium, der ellers kan give sygdomme. Mens du laver din avocadosalat, kan du jo pynte den med valnødder. De giver en god tekstur, og du får også alle de positive helbredseffekter.

8. Gurkemeje

Gurkemeje er et krydderi, der ofte bliver brugt i gule karryblandinger. Det har ikke blot gode anti-inflammatoriske effekter, men det hjælper også leveren med at producer galde. Det får renselsesprocessen til at gå hurtigere og hjælper med at gendanne cellerne i leveren.

9. Rosenkål

Rosenkål og andre slags kål og broccoli indeholder masser af glucosinolater, der indeholder svovl, der beskytter leveren. Rosenkål hjælper også med at øge leverens evne til at fjerne giftstoffer og hormoner.

10. Spinat

Spinat og andet mørkt bladgrønt har masser af helbredsfordele og indeholder næringsstoffer som betakaroten. Det stimulerer cellevæksten i leveren og beskytter leveren for giftstoffer. Andet mørkt bladgrønt, der er godt for din lever, er rucula, julesalat, mælkebøtteblade, bitteragurk og sareptasennep.

11. Rødbeder

Rødbeder beskytter galdegangene i din lever fra giftstoffer. De indeholder mange essentielle vitaminer og mineraler som potassium, magnesium, fibre, fosfor, jern, folsyre og A-, B- og C-vitaminer. De er en naturlig kilde til energi, som er bedre for din krop end fx koffein. Kaffe kan faktisk gøre din mavepine værre, hvis du har haft en lang aften i byen.