Overblik: Disse områder i landet er hårdest ramt af coronavirus nyhed

I Statens Serum Instituts Epidemiologiske overvågningsrapport om COVID-19 fra den 20. Marts fremgår det at det især er Region Hovedstaden, som er hårdt ramt af Coronavirus.

Der er i alt 575 laboratorie bekræftede COVID-19 patienter Region Hovedstaden, hvilket svarer til 31,1 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere. Det er over 10 smittetilfælde mere pr. 100.000 indbyggere, end den næsthårdest ramte region, der er Region Sjælland med 20,3 smittetilfælde.

Særligt en enkelt kommune er ramt

I rapporten fremgår det også at Gentofte kommune er den eneste kommune i hele landet, som har over 60 bekræftede COVID-19 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere.

Flest smittetilfælde blandt mænd

Mens 771 af alle de bekræftede COVID-19 smittetilfælde er mænd, så er der kun 455 bekræftede smittetilfælde hos kvinder.

I Italien har man set samme tendens med flere smittede mænd end kvinder. Der er dog endnu ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at mænd har større risiko for at blive smittet.

Flest tester negativt

Der er i alt blevey foretaget 10.402 tests for coronavirus i Danmark, hvoraf 1.226 har været positive. Det vil sige at det er 88,2% af alle tests i Danmark, som har været negative.


Hvis du vil modtage de seneste nyheder om coronavirus og andre sundhedsrelevante informationer, kan du tilmelde dig Sundhedsguidens nyhedsbrev under artiklen.

Er du læge eller har du en coronahistorie, som du vil dele, kan du kontakte os på [email protected]

Kilde: Statens Serum Instituts Epidemiologiske overvågningsrapporter om COVID-19