Elektriske impulser kan regenerere kroppen nyhed

Forskerne har i mange år interesseret sig for behandling med elektriske impulser. Flere internationale studier viser, at man kan aktivere kroppens celler ved at udsætte dem for et elektro- magnetisk felt og dermed hjælpe kroppen med at regenerere sig selv, specielt forsøg med slidgigt giver gode resultater.

Forskerne har i mange år interesseret sig for behandling med elektriske impulser. Flere internationale studier viser, at man kan aktivere kroppens celler ved at udsætte dem for et elektro- magnetisk felt og dermed hjælpe kroppen med at regenerere sig selv.

Vi er alle elektriske

Man har længe vidst, at kroppens nerveceller sender besked til hinanden via elektriske impulser og at alle muskler aktiveres ved elektriske udladninger over cellemembranen som følge af, at nerverne aktiverer dem. Ifølge Professor Steen Dissing, Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet, har det stor betydning for kroppens heling processer.

- Mange forskningsprojekter har i de senere år vist, at små elektriske udladninger eller elektriske felter som svarer til hvad man kan måle i kroppen, er med til at danne nye blodkar og sørge for en god blodgennemstrømning. Det har betydning for hvordan cellerne og dermed kroppen regenerer og heler sig selv, forklarer han

Elektrisk påvirkning kan sætte gang i kroppen naturlige helingsprocesser

Ifølge Steen Dissing kan man øge cellernes aktiviteter ved at udsætte dem for elektriske pulserende felter.

- Hvis man udsætter cellerne for et elektrisk pulserende felt som ligner de elektriske aktiviteter, som findes naturligt i kroppen, kan man aktivere de celler, som er gået i stå, eller som har en stærkt reduceret aktivitet, siger han og fortsætter

- Vi har netop i Danmark undersøgt effekten af behandling med et elektromagnetisk behandlingsapparat ( Re5 ) på patienter med slidgigt i knæet. Undersøgelsen viste, at de patienter som modtog elektriske impulser over knæet, oplevede en øget mobilitet i forhold til patienter uden den aktive behandling. Undersøgelsen viste, at for patienter under 65 år var der en signifikant eller en klar forbedring af tilstanden. Forskerne forklarer disse fund med en øget blodgennemstrømning og i det hele taget et forbedret miljø omkring leddet.

Alderen og skader slider på kroppen

Når vi er unge, har vi masser af nerver, kar og muskelceller i vores krop. Men i takt med at vi bliver ældre, forringes antallet af nerver og kar. Skader på væv ved f. eks ulykker, sportsskader eller slid, kan ødelægge nerverne og dermed nedsætte den elektriske aktivitet der føres til bl.a. muskler og kar. Det betyder, at kroppens naturlige helingsprocesser bliver forringede eller langsommere.

- Når man udsætter kroppen for elektriske impulser, fornyer man væksten i de skadede led og det er med til at regenerere kroppens funktioner. Det betyder, at det ikke kun er ældre med slidgigtproblemer, men også yngre med sportsskader eller som døjer med ledsmerter og lign., som vil kunne opleve en markant forbedring ved at stimulere cellerne med elektriske impulser, forklarer Steen Dissing

Cochrane

The Cochrane Collaboration er en international not-profit og uafhængig organisation, dedikeret til at give et up-to-date overblik over behandlingsformer ved at sammenligne videnskabelige undersøgelser og komme med en konklusion.

Ikke alle behandlinger virker.

Ifølge Steen Dissing er det ikke ligegyldigt, hvordan man udsætter kroppen for elektrisk påvirkning. Han forklarer, at der findes mange produkter på markedet, som påstår, at de stimulerer cellernes aktivitet, men som ingen effekt har. Det gælder f.eks. permanente magneter, som ikke skaber elektrisk aktivitet.

- For at kunne stimulere cellernes funktioner, skal man efterligne de elektriske impulser der findes i kroppen.Dvs. at påvirkningen skal ske med en type spoler med de rigtige elektriske strømme Man kan altså ikke blot sætte en almindelig magnet på kroppen og så tro, at man stimulerer sine celler.

International anerkendelse

I følge The Cochrane Collaboration findes der meget lidt videnskabelig dokumentation på behandling med elektriske impulser. Men Cochrane konkluderer, at forsøg på slidgigtpatienter tyder på en signifikant forbedring på slidgigt i knæ m.m.
Besøg Re5's hjemmeside her