Et enkelt glas vin om aftenen er bedre end afholdenhed nyhed

Men samme undersøgelse konkluderer at personer som har drukket overdrevent i ungdommen har større risiko for hjerteanfald senere i livet.

Men samme undersøgelse konkluderer at personer som har drukket overdrevent i ungdommen har større risiko for hjerteanfald senere i livet

Et enkelt glas vin om aftenen er bedre end afholdenhed.

En undersøgelse udgivet i European Heart Journal angiver middel aldrende mænd som indtager op til syv genstande om ugen har mindre risiko for hjerteanfald end hvis de ikke indtog alkohol.

Den positive effekt er mindre udtalt hos kvinder men op til syv drinks om ugen vil alligevel give sådanne kvinder en 16% mindre risiko for hjerteanfald end en tørlagt kontrolgruppe.

Forskerne fandt også at både mænd og kvinder som drikker 14 genstande eller mere om ugen ikke havde signifikant større risiko for hjerteanfald i sammenligning med afholdende personer. Forskerene fremhævede dog at andre undersøgelser har vist sammenhæng mellem hjerteanfald og ovedreven alkoholforbrug.

Efter at have fulgt udviklingen for 14.629 personer over en periode på 25 år med en alder i udgangspunktet på mellem 45 og 64 år justerede forskerne deres observationer for forhold som forhøjet blodtryk, BMI, kolesterol og rygning, men stadig viste der sig en reduceret risiko for hjerteanfald hos personer med moderat alkoholforbrug.

Scott Solomon, professor i medicin ved Harvard Medical School, udtaler til den engelske avis The Independent: “Disse fund tyder på at et moderat forbrug af alkohol ikke forøger risikoen for hjerteanfald og kan være forbyggende”.

Undersøgelsen tyder også på at personer som har drukket tæt i ungdommen er i større risiko for at hjerteanfald senere i livet. Forskerne fandt også at alkohol misbrugere har den højeste risiko for hjerteanfald senere i livet med en forøget risiko på 19% for mænd og 17% for kvinder sammenlignet med afholdende kontrolpersoner.