Find den bedste tandprotese nyhed

Dette indhold er sponsoreret

En tandprotese er ordet for en aftagelig protese af en eller flere tænder. Hvis man har tabt eller fået fjernet sine tænder, så er en tandprotese en god løsning. Hvis du får en naturligt udseende tandprotese, så kan man slet ikke se, at du har fået nye tænder. Du vil kunne leve livet næsten som før.

Tandprotese til dit behov

Der findes forskellige typer tandproteser alt efter behov. Det hedder en helprotese, hvis din tandprotese erstatter alle tænderne i kæben. Det er også det, der ofte refereres til som gebis. Hvis en protese kun erstatter et par tænder, så kaldes det en delprotese. Hvis delprotesen er skabt ovenpå et metalskelet, der sætter fast i tilbageværende tænder eller rødder, så kaldes det en unitor protese. Det er godt at have styr på begreberne, så du kan søge den rette information og pris hos din tandtekniker.

Du skal naturligvis finde den protese, der passer til dine forventninger og behov. Nogen har lyst til at beholde mange gamle tænder, mens andre synes, at det er dejligt, at få nogle helt nye og måske flottere tænder.

Nye tænder, der ligner de gamle

Det er selvfølgelig nødvendigt, at din tandprotese ligner dine oprindelige tænder. Heldigvis er mange tandlægere eksperter i at lave velligende tandproteser. Den eller de falske tænder, skal matche dine egne tænder i farve, overflade og størrelse. Dine nye tænder skal ligne dine gamle til forveksling.

Resultatet af en professionelt udført tandprotese er oftest rigtig godt, og kun dem, der ved at du har skiftet, ville kunne se, at noget er anderledes. Det er derfor altafgørende, at du vælger tandlæger, der har ekspertise i tandproteser.

Hvordan laves en tandprotese?

Først tager tandteknikeren eller tandlægen et aftryk af begge kæber. Dette aftryk bruges til at lave en gipsmodel af din mund. Tænderne laves i voks. Denne protese kan prøves i munden, så det er sikkert, at du kan passe og lide den færdige protese. Det tager ofte et par besøg i tandlægestolen, før du har en smuk protese, der ligner dine gamle tænder.

Oftest laves tandproteser af lyserød akryl, der ligner tandkød. Tænderne laves enten af akryl eller porcelæn.

Vedligehold

En hel- eller delprotese kan holde imellem 8-10 år. Den skal vedligeholdes og rengøres for at maksimere levetiden. En af de ting, der kan blive en udfordring, er hvis din gumme er svundet meget. Det vil nemlig betyde, at tandprotesen ikke kan sætte fast længere. Det vil kræve, at du får en ny protese, der passer til den form, din gumme har nu.

Dine nye tænder skal holdes rene som dine gamle. Når du har fået en protese, så skal du tage den ud og børste og skylle den. Så ofte som muligt. Det anbefales, at du rengør din protese efter hvert måltid. Tandprotesen skal rengøres med koldt vand og sæbe.

Det er også vigtigt for vedligehold af din nye protese, at du går til tandlæge. Regelmæssige eftersyn og vedligehold er billigere end en helt ny protese.