Fiskeolie kan hjælpe mod muskeltab nyhed

Kombinationen af fiskeolie og vægttræning kan muligvis beskytte ældre mod tab af muskelmasse. Et pilotprojekt viser, at ældre kvinder fik forbedret deres muskelstyrke, når de kombinerede styrketræning med Omega 3 fedtsyre.

ældre kvinder fik mere ud af træning med fiskeolie

En måde at undgå tab af muskelmasse, er ved at motionere. Men mens unge ( 18-35 år) kan øge deres muskelmasse gennem motion, så bliver det svære og svære med årene at øge massen alene ved motion.
Et pilotprojekt med ældre kvinder viser, at efter 12 uger med styrketæning lykkedes det gruppen, som indtog fiskeolie at øge muskelstyrken med 20% i forhold til 11% i placebogruppen.

Mangel på muskelstyrke nedsætter livskvaliteten

30-59% af vores krop består af skeletmuskler. Det er dem som holder os oprejst og giver os mulighed for at bevæge os rundt. Når vi ældes svinder vores muskler ind. Vores muskler svinder med ca 0,5-2 % om året. Den proces er kendt som sarcopenia – og kan betyde at vi med alderen mister livskvalitet, fordi vi ikke længere har kræfterne til at leve det liv vi ønsker, og måske bliver afhængig af andres hjælp.

Forskerne med Dr Stuart Grayi spidsen skal nu igang med et større forskningprojekt, hvor man undersøge både mænd og kvinder over 65 år, som over 18 uger skal træne med og uden tilskud af Omega 3 fedtsyre.

Læs pressemeddelelse her