Fokus og støtte til børneeksem nyhed


Astma‐Allergi Forbundets støtte-
armbånd er lavet i bomuld og
nikkelfrit metal og koster 40,- kr

Børneeksem er Danmarks største børnesygdom. Men få er klar over, hvor meget den grimme og kløende hud reelt påvirker både børn og familier. Derfor sætter Astma Allergi Danmark og Matas nu fokus på børneeksem. I uge 7 og 8 kan du i alle Matas butikker købe et armbånd og støtte den gode sag, så færre børn fremover får ar på sjælen.

Hvert femte barn udvikler børneeksem

20 pct. af alle børn i Danmark udvikler børneeksem. Det gør børneeksem til Danmarks største børnesygdom og til et både besværligt og psykologisk krævende vilkår for rigtig mange danske børnefamilier, der hver dag må kæmpe mod kløen og kradsen, dårlig nattesøvn og skuffede små børnesjæle, når kammeraterne i børnehaven ikke vil holde hånd pga. af den røde og tørre hud. Men heldigvis kan hverdagen med børneeksem blive nemmere. Derfor sætter Astma‐Allergi Danmark og Matas nu i samarbejde fokus på børneeksem med et støttearmbånd, som kan købes i alle Matas‐butikker i uge 7 og 8. Målet er at sikre bedre rådgivning og støtte til de berørte familier samt at lære alle at passe bedre på sart børnehud.

Ar på sjælen

- Børneeksem giver ikke kun ar på huden, men også på sjælen. Hvis vi blev mere opmærksomme på Danmarks største børnesygdom, ville den ikke blive mødt med ubehag og fordomme, og symptomerne ville blive lettere at leve med,” siger Annette Heick, der er næstformand i Astma‐ Allergi Danmark.