Forskere konkluderer at sex ikke forøger risikoen for hjerteanfald. 24-09-2015 nyhed

sex, hjerteanfaldSex forøger ikke risikoen for et nummer to hjerteanfald konkluderer forskere.

Forskere konkluderer at sex ikke forøger risikoen for hjerteanfald.

I en undersøgelse som er udgivet i Journal of the American College of Cardiology har forskere over en periode på 10 år studeret personer som har haft hjerteanfald og fulgt deres seksuelle aktivitet.

De fandt igen indikation af forhøjet risiko knyttet til seksuel aktivitet for denne persongruppe og undersøgelsen synes at afkræfte en ofte fremsat påstand om at sex for personer som har haft hjerteanfald kan udløse et nyt hjerteanfald.

Undersøgelsen fulgte 536 personer, som del af et rehabiliteringsprogram efter hjerteanfald, som indrapporterede information om deres seksuelle aktivitet før og efter hjerteanfaldet.

Kun 0.7% rapporterede at have haft sex indenfor 1 time inden anfaldet mens 1,5% havde haft sex 3 til 5 timer inden anfaldet.

Forskerne som er knyttet til Ulm Universitetet i Tyskland oplyser at det med denne viden er meget usandsynligt at sex kan afføde hjerteanfald.

Resultaterne peger også på at deltagere som dyrkede oftere sex inden deres første hjerteanfald er i mindre risiko for at blive udsat for et yderlige anfald, men med forbehold at det kan skyldes at disse personer er yngre, og derfor i bedre fysisk form, end ældre ofre for hjerteanfald.