Gravide kan godt tåle et enkelt glas nyhed

Børn født af mødre, der under graviditeten har drukket en smule alkohol, er lige så veludviklede og intelligente som børn født af mødre, der ikke har drukket en dråbe . Det viser et nyt, stort dansk studie.

Overlæge ved Aarhus Universitetshospital Ulrik Schiøler Kesmodel, siger til Dr.dk, at børn klarer sig præcis lige så godt, uanset om moderen slet ikke har drukket alkohol under graviditeten, om hun har drukket nogle få genstande om ugen, eller om hun har drukket meget på en gang lige i begyndelsen af graviditeten.

Sundhedsstyrelsen ændrer ikke alkoholanbefalinger til gravide

Den nye undersøgelse får dog ikke umiddelbart Sundhedsstyrelsen til at ændre på anbefalingen, der stadig lyder på nul alkohol under graviditeten, siger specialkonsulent Kit Broholm, til dr.dk. Undersøgelsen inkluderer nemlig kke risikoen for fysiske skader og fosterdød.

Læs også: Gravid og Alkohol

Følg de officielle anbefalinger, men tag det roligt

Overlæge Ulrik Schiøler Kesmodel mener da heller ikke, at hans studie bør ændre anbefalingerne. Men siger til Dr.dk, at han håber at læger og jordmødre kan bruge resultaterne til at berolige en gravid, der fortæller, at hun har fået et par glas.

Resultat giver international omtale

Forskningresultatet har givet genlyd i flere udenlandske medier, men undersøgelsen er blot den seneste, af en række undersøgelser, som peger på at en lille indtag af alkohol ikke ser ud til at påvirke barnet udvikling og indlæring senere i livet. I oktober 2010 viste et stort engelsk undersøgelse med 11.000 5 årige børn et lignende resultat. Resultatet blev den agnag offentliggjort i Journal of Epidemiology and Community Health .

Læs hele nyheden på dr.dk her