Grøn te fjerner kræftsvulst nyhed

Et nyt effektivt middel mod kræft udvundet af grøn te, kan være på vej efter, at forskere har opdaget hvordan udtræk fra grøn te fik en hudkræftsvulst til at svinde ind til det halve. På University of Strathclyde i Glaskow er det lykkedes et team af forskere at få 40 procent af en hudkræft svulst til at forsvinde ved hjælp af grøn te.

Grøn te indeholder antioxidant

Grøn te er længe blevet anset for at indeholde stoffer med kræft dræbende egenskaber. Det er antioxidanten epigallocatechin gallate, som gør grøn te interessant for kræftforskere. Der er tidligere blevet lavet forsøg med, men det er første gang det er lykkedes at få en kræftsvulst til at blive mindre v.h.a det potente stof.

Læs også: Hudkræft - Symptomer, forebyggelse og behandling

Kræftceller lokket til at indtage grøn te

Forskerteamet benytede en kurer for at få kræftcellerne til at lukke stoffet ind. De lod proteiner, som transporterer jernmolekyler, bære antioxidanten. Kræftcellerne tog jernmolekylerne til sig, og fik derfor ekstrakten af grøn te med i købet og det gjorde hele forskellen i forsøget.

Forsøgene i laboratoriet viste, at 40 procent af tumoerne forsvandt efter en måneds behandling, mens yderligere 30 procent svandt ind.Dr Christine Dufès, Strathclyde Institute of Pharmacy and Biomedical Sciences , som har har ledet forskerteamet siger:

- Resultatet af vores forskning er meget opmuntrende og vi håber, det kan bane vej for nye og effektive behandlingsformer.

En kop grøn te har ingen effekt

Man skal dog ikke lægge sig ud i solen og stege med en kop grøn te og tro at den hellige gral er velforvaret, for der er intet i forskningen der tyder på, at en kop grøn te er en måde at forebygge eller behandle hudkræft på. Dr.Christine Dufés forklarer, at grøn te kun havde en effekt når den blev sendt direkte ind i kræftcellerne ved hjælp af en "kurer".

- Vi oplevede ingen effekt af behandling med grøn te, når vi forsøgte at give grøn te ekstrakten på andre måder, der fortsatte kræftsvulterne med at vokse.

Læs abstract af undersøgelsen her.