Havregryn bekæmper frafald på skoler nyhed

En portion havregryn eller et par lune grovboller på skolens regning får unge på erhvervsskolerne til at blive på på uddannelserne i stedet for at droppe ud.

Morgenmad hver morgen

Hver morgen bliver der dækket op med havregryn, cornflakes, rugbrød, ost og frugt for eleverne på Aarhus Social- og Sundhedsskole.

Og om fredagen er morgenbuffeten lidt ekstra festlig med hjemmebagte boller og nogle gange lun leverpostej, og de unge sosu-elever mellem 15 og 20 år sluger morgenmaden.

Bedre koncentration og lavere frafald

Resten af skoledagen kan eleverne bedre holde koncentrationen i timerne og lære nyt, fastslår afdelingsleder for grundforløbene på social- og sundhedsskolen Inge Dolmer.

Samtidig er frafaldet faldet markant:

- På et år er frafaldet mere end halveret. Før vi begyndte at tilbyde morgenmad og motion, droppede godt hver femte fra uddannelsen i utide, men nu er det ikke engang hver 10., siger Inge Dolmer og tilføjer, at der er mødepligt, men ikke spisepligt til morgenmaden.