Hele familien taber sig efter gastrisk bypass nyhed

Familiemedlemmer til patienter, som har gennemgået en vægttabsoperation, taber sig også. Ifølge en ny undersøgelse begynder resten af familien også at spise sundere og motionere mere, når et familiemedlem får en fedmeoperation.

Et år efter at 35 patienter havde fået foretaget en gastrisk bypass operation (Roux-en-Y gastrisk bypass), havde de voksne familiemedlemmer, som havde en BMI på over 30, i gennemsnit tabt 4 kg.

Læs også: BMI Beregner - Find din idealvægt

Pårørerende taber sig lige så meget, som var de på kur

Børnene i familierne havde tilsyneladende også draget fordel af familiemedlemmet operation. I det deres BMI ( Body mass index) var lavere end forventet, set i lyset af deres vækstkurve.

I undersøgelsen konstaterede forskerne også, de overvægtige voksne pårørende ( BMI 25-30) i gennemsnit tabte 3 procent af deres kropsvægt i løbet af 12 måneder. Til sammen ligning taber overvægtige kvinder (BMI 25-30), på en traditionel medicinsk overvåget kost, tmellem 2 og 5 procent af deres kropsvægt i løbet af 12 måneder.

- Nære familiemedlemmer til fedmeopererede var i stand til at tabe sig lige så meget, som hvis de selv havde været på en medicinsk kontrolleret diæt, blot ved at deltage i gastrisk bypass - patientens før- og efter undersøgelser og kontroller, siger ledende forfatter John Morton, MD, MPH, lektor i kirurgi ved Stanford og leder af bariatric surgery på Hospital & Clinics.

Læs hele artiklen på sciencedaily her.