HIV infektion rammer rekord niveau i Europa nyhed

Det er kommet frem at antallet af nye HIV diagnoser i Europa har nået et rekord niveau på 142.000 nye tilfælde.

lymfe, HIV, infektion,Forøgelsen kan hovedsageligt tilskrives heteroseksuel smitte i Central Europa.

HIV infektion rammer rekord niveau i Europa.

Det er kommet frem at antallet af nye HIV diagnoser i Europa har nået et rekord niveau på 142.000 nye tilfælde.

World Health Organisation oplyser at dette er det højeste antal nye tilfælde siden man i begyndelsen af 1980’erne begyndte at rapportere HIV infektioner og Dr. Zsuzsanna Jakab, som er regional dirktør for WHO i Europa, oplyser at det er det højeste antal infektioner nogensinde på trods af fortsatte bestræbelser på at bekæmpe HIV.

Stigningen, som har epidemi karakter, kan hovedsageligt henføres til Central Europa hvor antallet af nye infektioner er mere end fordoblet over de seneste ti år.

WHO oplyser at forøgelsen i Central Europa hovedsageligt stammer fra heteroseksuel overførsel og grundet narkotika indsprøjtninger, men mandlig homoseksuel omgang er stadig den største smittekilde i hele Europa.

Dr. Jakab advarer om at immigranter og flygtninge er i høj risiko gruppe ved ankomst til Europa da de som marginaliseret gruppe har større tendens til at tage seksuelle risici. Kun cirka halvdelen af landene i EU yder fri HIV behandling for illegale immigranter.

Nye WHO retningslinjer anbefaler at alle inficerede med HIV skal behandles med anti retroviral terapi da der er stærk indikation for at denne behandling kan reducere risikoen for spredning og tidlig diagnose og behandling kan også reducere risikoen for at den smittede udvikler AIDS.

Læs mere på The Independent.