Ny hjemmeside giver viden og håb for unge med skizofreni nyhed

Nu lanceres en ny hjemmeside for unge med skizofreni.Hjemmesiden er udviklet af Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg.I omkring 100 små videoer fortæller fire unge, deres familier og en række fagfolk om, hvordan det er at leve med sygdommen skizofreni og hvordan man kan få det bedre.

Både unge med skizofreni, deres pårørende og venner, men også andre nysgerrige kan finde nyttig viden her.

Viden og handlemuligheder for skizofreni på nettet

- Vi ønskede at lave et undervisningsmateriale på nettet, for det er dér, de unge finder informationer, fortæller initiativtageren ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen, Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg.

- Udover viden om sygdommen skizofreni skal hjemmesiden give håb og handlemuligheder. For selv om skizofreni er en alvorlig psykisk sygdom, er der også mange, der bliver raske eller lever et godt liv med sygdommen. Det er Mads, Anna, Hanna og Rasmus gode eksempler på.

Læs også: Hvad er skizofreni her

Unge og pårørende deler ud af deres erfaringer

De fire unge på www.ungmedskizofreni.dk er Mads Fabricius, Anna Zink Mortensen, Hanna Skov Madsen og Rasmus Modberg. De fik alle diagnosen skizofreni som teenagere, og er nu midt i 20'erne. De fortæller åbent om, hvordan deres sygdom udviklede sig med stemmer, syner og vrangforestillinger. De fortæller også om behandlingen og hvad de selv har gjort for at få det bedre. Deres pårørende supplerer med deres oplevelser og erfaringer og desuden medvirker en række fagfolk fra Region Syddanmark.

Besøg hjemmesiden www.ungmedskizofreni.dk her