Høj hvilepuls ikke godt for KOL patienter nyhed

Det er kendt blandt læger, at KOL patienter har en høj hvilepuls, men nu viser dansk forskning, at jo højere sværhedsgrad af KOL patienten har, desto højere er hvilepulsen – og desto dårligere er prognosen, det skriver Dagens Medicin

- For de fleste læger er det en almindelig iagttagelse, at personer med kol har høj hvilepuls. Derfor kan det godt undre, at ingen før har undersøgt, om det nu egentlig forholder sig sådan, og hvad vi kan bruge denne viden til i det daglige kliniske arbejde, siger Magnus Thorsten Jensen, en af forskerne bag undersøgelsen til Dagens Medicin

Ny viden om KOL giver nye behandlingsmuligheder

Magnus Thorsen Jensen mener at resultaterne af undersøgelsen åbner for nye behandlingsprocedure.
Han peger på, at man måske med fordel kan behandle den højepuls hos KOL patienter og se det, som en del af behandlingen. Men at det kræver yderligere forskning før man med sikkerhed kan sige, om det har en effekt.

Resultaterne af den nye danske undersøgelse, som læge Magnus Thorsten Jensen, kardiologisk afdeling på Gentofte Hospital er med forfatter på, blev præsenteret på dette års europæiske hjertekongres.
Ved samme lejlighed modtog Magnus Thorsten Jensen en forskningspris i kategorien European Young Investigator Award Population Science for sit ’enestående forskningsarbejde’.

Læs hele artiklen på Dagens Medicin her