Hver fjerde impotente mand er under 40 år nyhed

Impotens eller erektil dysfunktion er er lidelse, som bliver forbundet med mænd over 40 år. Men en ny undersøgelse viser, at 25 procent af de mænd, som søger behandling er under 40 år og deres tilfælde er ofte svære end blandt midaldrende og ældre mænd. Læge opfordrer til, at man ikke afskriver impotens som et psykisk problem, men ser det, som et symptom på andre sygdomme.

Yngre mænd har alvorlige tilfælde af impotens

En undersøgelse, som er udført af italiske forskere fra Universitetet Vita-Salute San Raffaele, Milano, over en periode på 2 år, viser, at impotens er langt mere udbredt blandt yngre mænd en hvad man tidligere har troet, og at deres sygdomsbillede er anderledes end blandt ældre mænd.

Læs også: Rejsningsproblemer, impotens - symptomer og årsager

Undersøgelsen viser, at de yngre mænd ( dvs. mænd i alderen 17-40 år) har en lavere BMI end deres ældre medpatienter, testosteron indholdet i deres blod er højere og de lider ikke så ofte af andre sygdomme. Til gengæld røg de mere og tog flere illegale stoffer.

Undersøgelsen viste også at der blandt de yngre mænd var flere tilfælde af svær impotens ( erektil dysfunktion) end blandt de ældre

Impotens øger risiko for tidlig død

Ny forskning viser at mænd som lider af impotens har en højere risiko for hjertekarsygdomme og for tidlig død, uanset om manden er diagnosticeret med andre sygdomme eller ej, og dr. Paolo Capogrosso, som har ledet forskningen, opfordrer til, at man tager symptomer på impotens alvorlig også blandt yngre mænd, og foretager grundige helbredstjek, frem for at afskrive det som et psykisk problem.

- Når man kigger på andre forskningsresultater omkring erektil dysfunktion, som et væsentlig symptom på alvorlige sygdomme og sammenholder det med vores resultater , er det tydeligt, at det er vigtigt at lave en grundig helbredsundersøgelse af alle patienter, som lider af impotens uanset, hvor gamle de er.

Læs abstrakt af undersøgelsen One Patient Out of Four with Newly Diagnosed Erectile Dysfunction Is a Young Man—Worrisome Picture from the Everyday Clinical Practice her