Hvert tredje barn bliver solskoldet nyhed

Selv om vi er blevet bedre til at følge solrådene, er der fortsat for mange børn, der bliver solskoldet, viser en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Uændret antal skoldninger fra 2008 til 2009

Undersøgelsen viser, at selv om danskerne er blevet bedre til at efterleve solrådene, var der lige så mange børn og voksne, der blev solskoldede i 2009 som i 2008. Og begge år blev flere solskoldede end årene før.

Vi søger skygge for sjældent

Udviklingen skyldes især, at somrene har været varmere og med flere solskinstimer, men også at vi ikke er gode nok til at bruge solrådene i kombination.

Mens der er sket en stigning i andelen af danskere, der bruger solcreme – særligt blandt mænd – kan den samme tendens ikke ses for rådet om at søge skygge og bruge dækkende tøj.

Mange bruger solcreme, dvs. de bruger ikke nok og smører sig for sent ind, eller de bruger solcremen som undskyldning for at ligge og stege i solen.

Solskoldninger i tal

  • 44 % af de 15-65-årige oplevede at blive solskoldede i løbet af sommeren 2009
  • 65 % af de 15-19-årige blev solskoldede
  • Mænd og kvinder oplever omtrent lige mange solskoldninger
  • 34 % har oplevet, at deres yngste barn blev skoldet en gang eller flere.
  • 88 % har hørt om en kampagne, der beskriver, hvordan man beskytter sig mod solens stråler, og 80 % har hørt solkampagnens slogan ”Skru ned for solen mellem 12 & 15”
  • Blandt dem, der kender til kampagnen, har 21 % svaret, at de har ændret adfærd i solen på grund af kampagnen.