Insulinpumper er bedre til børn med type 1 diabetes nyhed

Børn og unge med type 1 diabetes, kan have svært ved at holde et godt blodsukkerniveau over længere tid, men en insulinpumpe kan være løsningen. Et storts nyt studie viser, at insulinpumper giver langt færre bivirkninger end almindelig insulin-injektion.

Insulinpumpe eller injektion

Over de sidste 15 år har specielt børn fået insulinpumper, men der har ikke været lavet studier, som viser langtidsvirkningen hos børnene. Et nyt studie, der er offentliggjort i tidsskrifter Diabetologia, viser tydeligt, at insulinpumper er mere effektive end vis børnene skal sprøjte sig selv.

Læs også: Sukkersyge eller diabetes - Årsag, symptomer behandling.

Studiet, som er det hidtil største og længsvarende, har fulgt 345 børn med en gennemsnits alder på 11 år, som har en insulinpumpe og sammenlignet dem med den samme mængde børn, som injektere sig selv.

Pumpe giver mest stabil blodsukker

Resultatet af studiet viste, at blodsukkeret blev markant forbedret hos patienterne på insulinpumper i forhold til patienterne på injektioner, og at blodsukkerniveauet forblev på samme niveau i op til syv år efter behandlingsstart.

Samtidig faldt antallet af alvorlige tilfælde af lavt blodsukker fra 15 til 7 tilfælde pr. 100 patienter pr. år i insulinpumpe-gruppen, mens antallet steg fra 7 til 10 tilfælde i injektionsgruppen

Læs abstract af undersøgelsen Long-term outcome of insulin pump therapy in children with type 1 diabetes assessed in a large population-based case–control study