Kaffe kan gøre dig til et bedre og sundere menneske nyhed

To nye studier hævder, at kaffeindtag kan have en positiv effekt for dit helbred og hjælpe dig til at træffe moralsk rigtige beslutninger.


Kaffe kan gøre dig til et bedre og sundere menneske.

Trætte medarbejdere er mindre tilbøjelige til at sige fra over for uetiske arbejdsopgaver. Trætheden medfører, at medarbejderne ikke har overskud til at sige nej, når chefen beder dem om en opgave, som er på kant med deres egen morale. En stor kop kaffe kan reducere den træthed, der fører til den umoralske adfærd, viser et nyt studie publiceret i the Journal of Applied Psychology.

”Når du er træt på arbejdet, er det meget nemmere bare at følge uetiske forslag fra din chef, fordi modstand kræver en indsats, hvilket kan være svært, hvis man i forvejen er slidt ned.” Fortæller David Welsh, en af forfatterne til studiet. ”Vi fandt imidlertid, at kaffe kan give trætte medarbejdere den ekstra energi og overskuddet til at modstå den uetiske adfærd.”

Et andet studie fra Havard School of Public Health har opdaget, at kaffeindtag kan mindske risikoen for at udvikle type 2 diabetes. Kaffe indeholder en række stoffer, der forbedrer kroppens evne til at nedbryde glukose, som medvirker til udviklingen af type 2 diabetes.

Forskerne undersøgte 20 års data fra mere end 100.000 mennesker og fandt, at de mennesker, der i løbet af de 20 år reducerede deres kaffeforbrug med omkring en kop om dagen, havde en 17% stigning i deres risiko for at udvikle type 2 diabetes. Derimod faldt risikoen for type 2 diabetes med 11% hos de personer, som øgede kaffeforbruget med en ekstra kop kaffe dagligt. Den ideelle mængde kaffe for at mindske risikoen for type 2 diabetes ligger på omkring 3-5 kopper dagligt, fortæller forskerne.