Klamydia-vaccine skal sprayes i luftvejene nyhed

Underlivet og luftvejene er forbundet. Derfor vil nyt dansk forskningsprojekt skabe en effektiv vaccine mod klamydia ved at kombinere en almindelig injektion med en vaccine i luftvejene, det skriver Videnskab.dk.

Cirka 30.000 unge danskere får hvert år klamydia og eksperter frygter det reelle tal er endnu højere, fordi sygdommen kan være svær at opdage og er tabubelagt.

Forskere i hele verden forsøger at finde en vaccine mod klamydia, men endnu er det ikke lykkedes at finde den effektive blanding af de virksomme stoffer.

Klamydiavaccine på spray

Et nyt dansk forskningsprojekt med titlen Genivac vil nu undersøge kombinationen af beskyttelse fra en sprøjte-injektion og en vaccine i luftvejene, eksempelvis i form af en spray.

- Målet er, at vaccinen bliver så effektiv, at man kun behøver et enkelt besøg hos lægen for at være beskyttet mod klamydia,« siger lektor Camilla Foged ved Institut for Farmaci og Analytisk kemi, til Videnskab.dk. Hun leder den del af forskningsprojektet, der skal foregå på Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet, fra 1. oktober i år.

Læs hele artiklen på Videnskab.dk her