Kombination af to typer kræft medicin er effektiv på 60% af patienter med ondartet hudkræft. 02-06-2015 nyhed

modermærke kræft
Modermærkekræft er i voldsom stigning i Danmark. Ny undersøgelse viser at en behandling med to typer medicin kan sende kræft på retur hos næsten 60% af patienter med accelereret modermærkekræft.

Kombination af to typer kræft medicin er effektiv på 60% af patienter med ondartet hudkræft.

En international undersøgelse omfattende 945 patienter har konstateret at behandling med medikamenterne Ipilimumab og Nivolumab stopper udviklingen af kræften i næsten et år hos 58% af testpersonerne.

Engelske læger har forelagt deres undersøgelse og data for American Society of Clinical Oncology.

Cancer Research UK udtaler til BBC at kombinationen af disse to typer medicin effektivt bremser en af de mest aggressive former for kræft.

Modermærkekræft som er den mest ondartede form for hudkræft dræber en dansker hver anden dag.

Styring af kroppens immunforsvar er under hastig udvikling i kræft forskning. Immun systemet er et stærkt forsvar overfor infektioner, men med mange indbyggede mekanismer for at forhindre at vort immunforsvar angriber vort eget væv.

Kræft som maskerer sig som sunds væv kan udnytte disse mekanismer til at snige sig rundt om det ellers effektive immunforsvar.

Medikamenterne Ipilimumab og Nivolumab neutraliserer disse bremser i immunforsvaret hvorved immunforsvaret angriber det kræftsyge væv.

Begge produkter er produceret af medicinalproducenten Bristol-Myers Squibb og blev godkendt til brug i kræftbehandling i UK i 2014.

Også andre medicinalproducenter udvikler lignende medicin med samme effekt. Produktet Pembrolizumab, udviklet af Merck, er et andet førende produkt på området.

Læs mere om sagen og se relevante video på: http://www.bbc.com/news/health-32951892.