Kudzu planteekstrakt dæmper trang til alkohol nyhed

Et ekstrakt fra roden af den japanske plante Kudzu kan få personer til drikke mindre alkohol og gøre det langsommere. Det skriver Dagens Medicin, som henviser til et studie, der er offentliggjort i tidsskriftet Drug and Alcohol Dependence.

Forskerne fandt ud af, at isoflavone puerarin i kudzu-roden markant kan sænke alkoholindtagelsen uden bivirkninger. Naturmedicinen kan dermed lede til alternative måder at behandle alkoholmisbrug og -afhængighed.

Kudzu mindsker trangen til alkohol

Forskerne undersøgte den alkoholnedsættende virkning af kudzu-roden hos 10 mænd og 20 kvinder, der ugentligt indtog alkohol. Forsøgspersonerne fik lov til at indtage op til seks alkoholgenstande i løbet af 90 minutter, hvorefter de fik enten placebo eller isoflavone puerarin fra kudzu-roden dagligt i en uge.


Læs også: Alkohol - Sådan kan du ændre drikkevaner

Resultaterne viste, at de der havde fået puerarin indtog færre øl end dem, der havde fået placebo – et gennemsnitligt fald på 3,5 til 2,4. Der var ikke kun tale om at deltagerne drak mindre, de drak også langsommere og tog flere slurke af deres øl. Selvom puerarin ikke direkte kan få personer til at afholde sig fra alkohol, kan naturmedicinen meget vel bruges til at dæmpe trangen til at drikke meget på en gang.

Billede: Wikipedia

Læs hele artiklen på Dagens Medicin her

Læs abstrakt: The isoflavone puerarin reduces alcohol intake in heavy drinkers: A pilot study her