Kvinde har båret sin egen ufødte tvilling i 45 år. 26-08-2015 nyhed

gravid, tvilling, ufødte
Læger opdager en ufødt tvilling med ansigt, tænder og langt sort hår som har udviklet sig inden i kvinden.

Kvinde har båret sin egen ufødte tvilling i 45 år

Kvinden, Ms. Jenny Kavanagh fra Twickenham i det sydlige London og mor til to, var skrækslagen da læger fortalte hende at en stor ansamling i hendes æggestok var en ufødt tvilling til hende selv som var vokset inde i hende i mere end fire årtier.

Lægerne insisterede på en ultralyd skanning af æggestokkene grundet hendes alder da den 45 årige kvinde ønskede en svangerskabsforbyggende spiral, men hun var chokeret da undersøgelsen afslørede en 10 cm ansamling som voksede i hendes venstre æggestok som lægerne frygtede, kunne revne og være livstruende.

Kirurgerne opdagede at det var en underudviklet ufødt tvilling som var vokset inde i hende fra ”fødslen” – komplet med ansigt, øje, tænder og sort hår som kvinden selv. Ms. Kavanagh udtaler til The Telegraph: “Jeg føler mig meget heldig at lægerne fandt ud af dette og fik det fjernet inden det tog livet af mig”, og tilføjer: ”Det er svært at beskrive mine følelser da jeg så det. Jeg var chokeret, meget bange, skrækslagen og følte det som en fremmed var inde i mig

Kvinden indrømmede at hun altid søgte at undgå lægebesøg og aldrig havde været til en gynækolog. Der havde ikke været problemer med hendes to graviditeter, men da hun begyndte at udvikle kraftig menstruation blev hun bekymret for om det kunne skyldes en spiral indsat 15 år tidligere og hun besluttede sig for at få den udskiftet.

Lægen som skannede hende fandt at den højre æggestok var helt normal, men at der i venstre æggestok var en 10 cm stor mørk ansamling.

Lægen forsikrede hende om at der næppe var tale om en ondartet svulst, men snarere en cyste som måtte fjernes da den kunne være livstruende hvis den bristede. Senere i undersøgelsen fandt lægerne ud af den reelle sammenhæng.

Operationen som blev udført i maj 2015 varede 3 timer og Ms. Kavanagh er i mellemtiden kommet sig fuldstændigt uden mén.

Lægerne sammenligner fænomenet med en graviditet udenfor livmoderen med to fostre hvor det stærkeste foster – kvinden – har indkapslet det svagere foster som fortsatte med at vokse indkapslet i æggestokken.

Læs hele artiklen her.