Kvinder lider i overgangsalderen nyhed

Svedeture, urolig nattesøvn og manglende energi og sexlyst er nogle af de gener, som over halvdelen af alle danske kvinder oplever, når de kommer i overgangsalderen, viser en undersøgelse foretaget for Ferrosan. Mange er nervøse for at tage hormoner og ved ikke, at kosttilskud kan hjælpe dem.

Kvinder lever med gener fra overgangsalderen

Den viser også, at halvdelen af dem ikke gør noget for at modvirke generne, selv om der findes flere former for behandling.

70 pct. af de 335 kvinder, der deltog i undersøgelsen, oplyser at de helst vil undgå at tage hormoner, mens 16 pct. er positivt indstillet over for hormonnbehandling med begrundelsen, at deres gener er for store, hvis de ikke tager hormonerne.

Kvinder er nervøse for behandlingen

Undersøgelsesresultaterne kommer ikke bag på læge Søs Wollesen, som er specialist i problemer relateret til overgangsalderen:

- Tidligere fik alle kvinder i overgangsalderen udskrevet hormoner. Men i kølvandet på de seneste årtiers forskning er der kommet fokus på de potentielle bivirkninger, og det har gjort mange nervøse for behandlingsformen, siger hun. til fpn.dk

Kosttilskud hjælper på overgangsalderen

Det undrer til gengæld Søs Wollesen, at så mange kvinder ifølge undersøgelsen ikke ved, at der findes andre former for behandling af gener i overgangsalderen. For eksempel kosttilskud, som for mange, men ikke alle, kan lindre eller helt fjerne gener.

Et af kosttilskuddene på markedet er lavet af forskelligt pollen og gelée royale, der er den specielle føde, bierne producerer til bidronningerne.